Antena Meniu Search
x

Video Parteneriatul Strategic România-SUA, în imagini. Expoziţia fotografică a ajuns la Bucureşti: "Sper ca toată lumea să profite"

Împlinerea a 25 de ani de Parteneriat Strategic între Statele Unite ale Americii şi România a fost celebrată ieri în Piaţa Universităţii. Momentul aniversar a adunat un public numeros care a admirat 150 de fotografii ce surprind evoluţia relaţiei dintre cele două popoare.

de Mihai Caloiu

la 27.10.2022, 07:50

Vezi și

Aniversarea parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite a fost marcată, ieri, mai întâi, printr-un moment muzical. Instrumentiştii Ministerului Apărării şi cei ai Diviziei Aeropurtate 101 a Forţelor Terestre ale SUA au făcut spectacol împreună. "Mi-a făcut o deosebită placere. Practic, este o onoare şi un lucru fantastic de frumos pentru că ne-am reunit, două muzici", spune colonelul Aurel Gheorghiţă.

Expoziţia de fotografie "Noi, Poporul"

Tot ieri a fost lansată şi expoziţia fotografică intitulată "Noi, Poporul", faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite. Fotografiile prezintă momente-cheie din interacţiunile celor două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. "Este vorba despre prietenie, de relațile diplomatice, politice, de bussines, culturale, de la copiii care se ţin în braţe, efectiv şi până la veterani de la al Doilea Război Mondial", este de părere Irina Hasnaş Hubbard, curator expoziţie.

"Sper ca toată lumea să profite de faptul că avem expoziţia în Bucureşti şi să vină să o vadă. Să se lase purtată de amintiri şi să se gândească şi la viitor", adaugă David Muniz, Charge d' Affaires al Ambasadei SUA. Expoziţia fotografică a fost prezentată până acum şi în Craiova şi Timişoara. Din decembrie va ajunge şi în Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Parteneriatul Strategic România-SUA, în imagini. Expoziţia fotografică a ajuns la Bucureşti: "Sper ca toată lumea să profite"