Antena Meniu Search
x

De Pastele Blajinilor, rromii au pus cruce gratarelor

In calendarele rromilor, Pastele Blajinilor va fi de azi inainte, sarbatoare marcata cu negru. Spre deosebire de alti ani, singurul fum care s-a ridicat din cimitire a fost cel de tamaie. Politia a pazit cimitirele mai ceva ca stadionale la meciuri.

Vezi și

Pastele Blajinilor a umplut cimitirele. Pline ochi de lume, pline ochi de cosuri cu mancare. Din peisaj a lipsit ceva. Fumul gros al gratarelor, care in alti ani se vedea si de la cativa kilometri.

Anul acesta, rromii instariti s-au perpelit, fara gratar. S-au perpelit de grija. Cum sa faca sa fie bine, ca sa nu fie rau, asa cum ei insisi spun. Autoritatile au decis sa puna capat petrecerilor cu gratarele printre cruci, asa ca anul aceasta, locurile de odihna vesnica au fost pazite mai ceva ca portile Raiului.

Nu iese fum fara foc, dar ies scantei. E-adevarat, pastrama de miel si carnatii nu mai intra la fel de bine cand s-au rancezit in oale. Dar de voie, de nevoie, de cand au primit anatema la mici si la pastrama printre cruci, romii s-au adaptat.

Ce n-au reusit sa rezolve prin calitate, au compensat prin cantitate. Cat mai mult, cat mai sofisticat. Peste cu lamaie, friptura de miel. Doar aperitivul. Totul bineinteles, frumos aranjat direct pe lespedea mormintelor. Sa ajunga mirosul.direct la sufletele adormite.

Deci, chiar daca fumul micilor jertfiti pe gratare nu s-a mai inaltat la ceruri, bucatele au ajuns pe lumea cealalta. Iar pe lumea asta, rromii au petrecut. Asa cum stiu ei si cum spune interpretarea cartilor lor sfinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » De Pastele Blajinilor, rromii au pus cruce gratarelor