Antena Meniu Search
x

Patru tineri au încercat să arunce în aer mai multe bancomate din Bucureşti. Aveau explozibil cât să distrugă un bloc întreg

Patru tineri plănuiau să arunce în aer mai multe bancomate şi chiar aparate de jocuri de noroc.

Vezi și

În numele banilor, patru hoţi au strâns acasă un arsenal de război! Plănuiau să arunce în aer mai multe bancomate şi chiar aparate de jocuri de noroc. Dar planul lor se putea încheia catastrofal: aveau atâta explozibil, încât ar fi putut pune la pământ un bloc întreg.

Procurorii DIICOT au reuşit să îi reţină. O astfel de explozie puneau la cale cei patru suspecţi, care închiriaseră un apartament în Capitală. Acolo, ascundeau un adevărat depozit de arme şi muniţie. 

În locuinţa conspirativă din Bucureşti, anchetatorii au găsit  765 de cartuşe, un pistol şi trei grenade. Toate erau ţinute la rece, într-un frigider. 

Unul dintre membrii grupării e Bogdan Hurbea. Tânărul de 25 de ani avea o misiune clară: să strângă cât mai multe gloanţe, din care să scoată explozibil. Avea mai mulţi complici. 

De planul lui au aflat însă procurorii, care l-au urmărit în timpul unei întâlniri cu un complice, într-un restaurant din Timişoara. Avea în buzunar 200 de grame de explozibil şi vorbea deschis despre cum va arunca în aer bancomate şi jocuri de noroc. 

Bogdan Hurbea: "Frate, nu e complicat deloc. Sunt atâtea păcănele, găseşti peste tot. Le bubui un pic şi ai dat de bani. Şi sunt mulţi bani.

Marian Leonte: "Mai rămâne problema să fie şi bani în aparat."

Bogdan Hurbea: "Testăm şi noi piaţa. Poate bubuim un bancomat. Vedem."

Anchetatorii au aflat că alte materiale explozibile fuseseră ascunse şi lângă Timişoara, într-o groapă. De acolo, pirotehniştii au ridicat încă 200 de grame de TNT. În total, suspecţii aveau atâta explozibil, încât puteau provoca o catastrofă.

Substanţele explozive aveau puterea să provoace o deflagraţie care putea să pună în pericol structura de rezistenţă a unui imobil cu patru etaje.

Membrii reţelei îşi propuneau ca prima explozie să aibă loc în Bucureşti. Ulterior, ar fi urmat să comită jafuri armate şi în Spania. Toţi patru au fost arestaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Patru tineri au încercat să arunce în aer mai multe bancomate din Bucureşti. Aveau explozibil cât să distrugă un bloc întreg