Antena Meniu Search
x

"Pe aici nu se intră!" Traficul din Dej, deviat din cauza unui pod care stă să cadă. Noua rută, pe un alt pod şubred sau prin lanul de porumb

Infrastructura din România se dovedeşte a fi, uneori, o glumă proastă. O situaţie care depăşeşte orice imaginaţie a apărut pe ruta care leagă Transilvania de Moldova. Din cauza unui pod ce stă să cadă, camioanele au fost deviate pe rute ocolitoare. Dacă unii şoferi au ajuns cu maşinile pe un pod şi mai degradat, alţii au nimerit în lanul de porumb.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 17:49

Vezi și

Aşa sunt întâmpinaţi la intrarea în Dej, şoferii camioanelor. Pe aici nu se intră! Podul care străbate Râul Someş, vechi de mai bine de jumătate de secol, dă semne că cedează, astfel că, peste noapte, a fost instituită o restricţie de tonaj. 

Morar Costan - primarul municipiului Dej: Podul peste Someş este considerat poarta de intrare în Transilvania, în zona noastră. Dacă nu făceam această intervenţie era riscul major să cadă podul.

Doar că şoferii au sărit din lac în puţ, la îndemnul autorităţilor. Circulaţia a fost deviată pe un alt drum judeţean, unde au ajuns pe un pod şi mai degradat decât primul. 

Alex Prunean, reporter Observator: Acest pod care traveresează Someşul Mic a fost refăcut imediat dupa inundaţiile din 70, iar de atunci, în 50 de ani, nimeni nu a mai pus o lopată de ciment la structura lui de rezistenţă, iar acest lucru se vede şi se simte la fiecare pas. Trotuarul şi bordurile s-au distrus deja, marginile vibrează atunci când trece un camion, iar rosturile de dilataţie au cedat şi ele. Dacă nu se va interveni urgent, întreaga construcţie riscă să se rupă în 4 bucaţi.

Pe acelaşi subiect

Tiberiu Zelencz - primar comuna Mica: Uite, în primul rând acolo. Dacă ne uităm, grinda e lăsată. Nu este pregătit pentru trafic greu. Ce este şi mai grav casele care sunt în apropierea drumului clar deja încep să se degradeze, să le crape la oameni şi am în fiecare zi reclamaţii din partea cetăţenilor.

Rută ocolitoare pe un drum şi mai rău

Printr-o situaţie la fel de ridicolă au trecut şi şoferii care mergeau în nordul ţării. Şi ei au fost deviaţi pe o rută ocolitoare. Doar că şoseaua era surpată, aşa că singura variantă a fost să o ia prin lanul de porumb.

Szilard Tasnadi - prefecul judetului Cluj: S-a solicitat devierea traficului de mare tonaj pe două rute alternative. Cu avizul IPJ Cluj s-a constatat că cele două rute alternative sunt practic singurele care se pot practica. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Restricţia de pe ruta principală ar urma să fie ridicată la finalul acestei luni, în cazul în care se vor termina la timp lucrările de consolidare la pod. Nu s-ar fi ajuns în această situaţie, daca s-ar fi construit o centură de ocolire a Dejului, promisă în mod repetat de autorităţi, în ultimii 20 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "Pe aici nu se intră!" Traficul din Dej, deviat din cauza unui pod care stă să cadă. Noua rută, pe un alt pod şubred sau prin lanul de porumb