Antena Meniu Search
x

Video O aplicaţie ne scapă de aglomeraţia de la cumpărături. Orele de vârf din trafic şi magazine

Este decembrie. Luna cadourilor, dar şi a cozilor infernale. În trafic, în magazine, la Târgurile de Crăciun, peste tot ne aşteptăm rândul şi ne pierdem timpul. O soluţie pentru organizare stă în folosirea eficientă a tehnologiei. Aplicaţiile pe care, în mod normal, le folosim doar pentru GPS, pot fi şi asistenţi personali foarte buni.

de Ioana Matei

la 02.12.2021, 19:59

Vezi și

"Este ora 11:23 şi plec din nordul Capitalei spre un centru comercial aflat în apropiere. Aplicaţia îmi spune că voi face 16 minute. Dacă verific orele de vârf, se pare că voi ajunge fix când mall-ul tinde să devină aglomerat. Pentru unele locuri, există chiar şi funcţia de a afla care este gradul de ocupare în timp real", arată Ioana Matei, reporter Observator. 

În cazul în care vrem să ne întâlnim cu un prieten şi vom întârzia, opţiunea de Share Drive ne dă posibilitatea să trimitem prin mesaj, Whatsapp sau Messenger progresul călătoriei noastre, locul în care ne aflăm, în timp real, astfel încât să ne putem întâlni la timp, în locul în care ne dorim. Opţiunea este disponibilă atât pe Google Maps, cât şi pe Waze sau Whatsapp.

Aplicaţia scuteşte timp şi nervi 

"De multe ori, mai ales la orele de vârf sau în perioada sărbătorilor, putem să ne învârtim minute bune ca să găsim un loc de parcare, iar, la final, să uităm unde am parcat. Tocmai de aceea, funcţia prin care salvăm locul în care am lăsat maşina este foarte utilă şi putem salva şi timp, şi nervi", adaugă reporterul Observator. 

Pe acelaşi subiect

Estimările s-au dovedit corecte. Aleile din mall au început să se aglomereze în jurul prânzului. Mai mult, aplicaţia poate să notifice utilizatorii când e cazul să pornească la drum, dacă vor să ajungă la o anumită oră. "Asta este o funcţie genială ca să nu stai tu să intri pe Waze din timpul şedinţei să vezi când trebuie să pleci", este de părere un tânăr. "O folosesc frecvent în perioada concediilor, în care îmi fac o listă cu obiectivele şi îmi reorganizez ziua respectivă astfel încât să evit aceste ore de vârf", mărturiseşte o femeie. 

O aplicaţie asemănătoare au la dispoziţie şi cei care merg cu transportul în comun. "De exemplu, ieri am mers la târgul de Crăciun. Şi îmi arată ruta. Pot introduce şi orele la care vreau să plec ca să văd care este mai rapidă, mâine, poimâine, în ce zi vreau", arată o tânără. 

Când începe goana după cadouri. Ore de vârf

Potrivit datelor strânse de Google Maps de la cei peste două miliarde de utilizatori, goana după cadouri începe joia, la ora 11:00 şi continuă în weekend, tot în jurul prânzului, iar barurile şi restaurantele devin neîncăpătoare la sfârşitul săptămânii, începând cu ora 20.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » O aplicaţie ne scapă de aglomeraţia de la cumpărături. Orele de vârf din trafic şi magazine