Antena Meniu Search
x

Pelerinajul cu restricţii din Bucureşti s-a încheiat

Însă faptul că doar credincioşii din capitală au putut participa, l-a nemulţumit pe patriarhul Daniel. În slujba de ieri, acesta a amintit că şi partidul comunist a interzis pelerinajul în 1989, iar la puţin timp a fost dărâmat.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 28.10.2020, 15:04

Vezi și
  • Cele trei zile de pelerinaj din Capitală s-au încheiat.
  • Chiar şi aşa, oamenii au continuat să se adune şi după miezul nopţii.

Pelerinajul cu restricţii nu a fost pe placul preoţilor. Ieri, în timpul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj cu subînţeles.

Patriarhul Daniel: În toamna anului 1989, cu prilejul hramului sfântului cuvios dimitrie cel nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale sfântului cuvios Dimitrie. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost 'răsplătită', în sensul că, peste câteva luni, regimul comunist a căzut

Mesajul a stârnit controverse, după ce mulţi l-au văzut ca pe un avertisment la adresa guvernului. Reprezentanţii bisericii au venit rapid cu explicaţii.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Dubiile legate de parteneriatul foarte fertil dintre biserică şi stat cred că sunt dubii total nejustificate. Nu se poate pune problema în felul acesta, nu este un avertisment la adresa nimănui.

Printrei cei prezenţi la procesiune s-a numărat şi şeful PSD, marcel Ciolacu. Al treilea om în stat a ascultat ascultat sluja pe scenă, alături de restul oficialilor. Numărul de locuri pentru pelerini a fost limitat, aceştia au fost nevoiţi să poarte masca şi să păstreze distanţa. Credincioşii din alte judeţe nu au avut acces la procesiune.

Voluntarii au găsit o metodă inventivă de a-i mulţumi pe revoltaţi: au împărţit oamenilor afişe cu judeţul pentru care se roagă.

În mod tradiţional, pelerinajul de sfântul dumitru ţinea o săptămână. De mâine şi cei care nu stau în Bucureşti se vor putea închina la moaşte, dar raclele vor fi duse înapoi în catedrală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pelerinajul cu restricţii din Bucureşti s-a încheiat