Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La spitalul penitenciar Rahova ajungeau deţinuţii rupţi în bătaie de gradieni. Directorul spitalului, ridicat de mascaţi

E cutremur în sistemul penitenciar, după ce o acţiune a procurorilor a scos la iveală ororile petrecute în spatele zidurilor închisorii Rahova.

de Redactia Observator

la 07.02.2018 , 20:16

E cutremur în sistemul penitenciar, după ce o acţiune a procurorilor a scos la iveală ororile petrecute în spatele zidurilor închisorii Rahova. Deţinuţii ar fi fost trataţi la fel ca prizonierii de la Guantanamo. Erau la mila gardienilor, care nu de puţine ori i-ar fi bătut violent. Iar odată ajunşi la spital, actele medicale ar fi fost măsluite. 22 de oameni au fost duşi la audieri, printre care şi directorul spitalului penitenciar şi un medic.

De partea cealaltă a legii pe care au jurat să o apere, angajaţii spitalului penitenciar Rahova merg încătuşaţi pe holurile Judecătoriei Sectorului 5. 22 dintre ei au fost ridicaţi de luptătorii trupelor speciale chiar de la închisoare. "Eu am crezut că s-a făcut un flagrant pe ceva cu droguri, că aia ar justifica o astfel de intervenţie." 

Acuzaţiile procurorilor sunt însă, mult mai grave. Orori care amintesc de infama închisoare Guantanamo. Violenţe. Bătăi. Abuzuri. Toate ţinute sub preş de o spirală a tăcerii şi de complicitatea angajaţilor. Surse judiciare spun că de îndată ce deţinuţii erau bătuţi, erau transferaţi în spitalul penitenciar. Dor că aici medicii şi asistentele nu consemnau în actele medicale că s-a aplicat legea pumnului, ci că s-au lovit accidental.

Vezi și

"În fiecare zi sunt reclamaţii făcute de deţinuţi. 99,99% sunt inventate. Sunt inventate. Nu sunt reale. Sunt ani buni de zile în care nu se mai aplică corecţii de-astea de violenţă. Ani de zile. Sunt alte generaţii de oameni.", spune o angajată a spitalului penitenciar. 

Pe acelaşi subiect

Nu şi conform procurorilor, care între 2015 şi 2018 au primit mai multe plângeri din partea a patru deţinuţi. Toate spuneau acelaşi lucru. Gardienii îi tratau inuman, iar violenţele la care erau supuşi sistematic erau ascunse. 

Ororile descrise de deţinuţi s-ar fi petrecut şi mai apoi au fost muşamalizate cu acceptul lui Călin Florea, directorul spitalului penitenciar. Sub escorta mascaţilor, 22 de angajaţi au fost aduşi la audieri. Procurorii au decis că e suficient să încătuşeze doar 8 dintre angajaţi, cei descrişi în denunţuri drept violenţi şi răzbunători.

Directorul penitenciarului, dar şi medicul care ar fi falsificat actele sunt sub control judiciar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » La spitalul penitenciar Rahova ajungeau deţinuţii rupţi în bătaie de gradieni. Directorul spitalului, ridicat de mascaţi