Antena Meniu Search
x

Epidemie de gripă fără tratament. Farmaciile nu au un medicament prescris de medici pentru tratarea şi prevenţia bolii

În plin val de gripă în România, un medicament prescris de medici pentru tratarea şi prevenţia bolii mai ales în cazul copiilor lipseşte din farmacii.

Vezi și

În plin val de gripă în România, un medicament prescris de medici pentru tratarea şi prevenţia bolii mai ales în cazul copiilor lipseşte din farmacii. Pe Internet, sute de părinţi au lăsat mesaje, în speranţa că cineva îi va ajuta să găsească tratamentul. Dar criza e naţională. Doi oameni au murit în Mureş din cauza gripei AH1, aşadar bilanţul victimelor se ridică la 11. Spitalele impun carantina unul după altul, asaltate de sute de noi îmbolnăviri în fiecare zi.

- Nu ştiu, lipseşte. Şi lipseşte şi din depozit. Nu ştim când aducem. 

Mirela Zamfirescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Braşov: "Avem probleme în aprovizionare, farmaciştii din judetul Braşov chiar se luptă cu depozitele. Sunt surprinse de situaţie." 

Medicamentele lipsesc, iar oamenii se îmbolnăvesc pe bandă rulantă la Braşov. 80 de persoane s-au prezentat în ultimele 24 de ore la spitalele din oraş cu simptome de gripă. Testele au indicat că 25 au virusul. Situaţia este dramatică la Spitalul de Boli Infecţioase, unde rămân internaţi doar pacienţii care au boli asociate, restul sunt trimişi acasă. 

Pe acelaşi subiect

Bolnavii sunt direcţionaţi la Colegiul Farmaciştilor, care-i îndrumă spre farmaciile cu tratamentul recomandat de doctori în stoc. 

Situaţia e asemănătoare şi în Bucureşti. Deşi sunt peste 70 de cazuri confirmate de gripă, iar sute de oameni ajung zilnic la urgenţe. Adrian Gabriel Marinescu, medic Institutul Matei Balş Bucureşti: "Probabil că le-am fi limitat, dacă exista vaccinarea făcută la începutul la începutul sezonului." În farmaciile din Capitală, însă, nu se găsesc nici vaccinul antigripal, nici medicamentul prescris pentru tratarea şi prevenţia bolii.  

Tot mai multe spitale din ţară restricţionează accesul vizitatorilor. Ieri au fost închise vizitelor două clinici din Iaşi, unde au fost înregistrate două decese. Astăzi, oncologia şi terapia intensivă de la cel mai mare spital din Constanţa au intrat în carantină. Peste 87.000 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat în ţară, doar în ultima săptămână din ianuarie. În timp ce medicii încearcă să-i convigă pe părinţi să-şi vaccineze copiii, în Braşov, un panou publicitar sugerează prin mesajul afişat că imunizarea este periculoasă. 

11 români au murit din cauza gripei în acest sezon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Epidemie de gripă fără tratament. Farmaciile nu au un medicament prescris de medici pentru tratarea şi prevenţia bolii