Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pericolul din noaptea de Înviere: candele lăsate nesupravegheate. Recomandările experţilor pentru a le păstra în siguranță acasă

Cine nu s-a pregătit de noaptea de Înviere, a pornit pe ultima sută de metri în căutarea unei candele sau a unei lumânări pentru a lua lumină. În pieţe, supermarketuri şi în florării, oferta e pentru toate gusturile. Cei care vor să cumpere candele chiar înainte de slujbă, mai pot găsi doar la magazinele bisericeşti şi în cele non-stop. 

de Redactia Observator

la 15.04.2023 , 20:47

Mai sunt câteva ore până la Înviere şi credincioşii nu vor să fie prinşi nepregătiţi: caută lumânări şi candele pentru a lua lumină. Comercianţii se laudă că au marfă pentru toate gusturile şi bugetele.

Valentina, comerciant: Avem așa la 3 lei, cu capac, avem la 16 lei, tot cu capac, la 20, la 25... 

Tipul de ceară sau ambalajul cântăresc la preţ.

Vezi și

Ali Alexandru, producător de lumânări: Foarte mulți clienți ne întreabă de ce nu umplem parafina până în vârful candelei. Capacul se încinge, capacul topește plasticul și ar putea lua foc. 

Pe acelaşi subiect

Autoritățile ne recomandă să nu lăsăm candela nesupravegheată

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Ideal ar fi să luați lumina de la o biserică din apropierea casei, asta pentru a nu fi nevoiți să transportați candela cu mașina. În cazul unei manevre bruște sau al unui accident, poate deveni periculos și mașina se poate aprinde. 

Autoritățile ne recomandă să nu lăsăm candela nesupravegheată, mai ales în prezența copiilor, și să găsim moduri pentru a o păstra în siguranță acasă. 

Ana Covașniuc, sublocotenent ISU: Lumânarea poate fi amplasată într-o farfurie cu puțină apă. 

Cei care nu țin neapărat la tradiţii, dar vor un decor festiv și sigur, pot folosi candele şi lumânări cu led. Indiferent de ce alegem, cea mai importantă rămâne bucuria de a împărți lumina cu ceilalți. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Pericolul din noaptea de Înviere: candele lăsate nesupravegheate. Recomandările experţilor pentru a le păstra în siguranță acasă