Antena Meniu Search
x

Perlele profesorilor la Definitivat 2013

Daca ar exista ora de Perle, invatamantul romanesc ar fi salvat. Am avea cei mai buni elevi, dar mai ales profesori. Lucrarile de la examenul de definitivat al dascalilor ne conving

Vezi și

Marturie stau lucrarile candidatilor cu pretentii de profesori. S-au luptat cu subiectele, mai ceva ca elevii la Bacalaureat si au faurit perle mai stralucitoare. Cel mai mult de suferit a avut, evident, Mihai Eminescu. "Eminescu era Isusul poeziei romanesti, ne-a mantuit pe toti cu poezia lui, chiar daca noi nu ne dam seama. Poate intr-o zi, cand o sa realizam, ajunge Eminescu pictat in biserici, ca Becali. Era prieten cu Creanga. Geniu la geniu trage. Eminescu si Creanga mergeau la pustoaice, dupa miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau in mod absolut natural femei splendide, nestiutoare de carte".

Cu istoria s-au dus lupte si mai grele. "Mihail Cogalniceanu a dat drumu la tigani din lesa, ca parea la vremea aia o idee buna, nu ca azi. I-a zis si Alexandru Ioan Cuza: 'Ba, nu e bine' ". Vremurile lui Cuza au apus. Acum, conducatorii au luat alte forme, scriu profesorii. "In istoria romanilor misuna specii taratoare de politicieni. Au impuscat, au jefuit si pe toti i-a unit furaciunea. Se rostogoleste in groapa Burebista de rusine".

Totusi, Burebista a scapat chiar ieftin. Daca ar fi ajuns sub penita acestui profesor. "Avea o privire in ochi care te facea sa nu te atintesti spre ea, sa nu te uiti direct in directia ei, ci pe langa ea, pe langa conturul ei".

Autorii perlelor vor sta in fata elevilor chiar daca nu iau examenul de definitivat. Dascalii au trei incercari sa treaca proba de foc, pana sa fie dati afara din invatamant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Perlele profesorilor la Definitivat 2013