Antena Meniu Search
x

Permisul auto, doar cu acordul cardiologului. Proiectul prevede o listă de afectiuni medicale care i-ar putea împiedica pe şoferi să urce la volan

Traseul pentru obţinerea permisului de conducere ar putea trece prin cabinetul medicului cardiolog.

Vezi și

Traseul pentru obţinerea permisului de conducere ar putea trece prin cabinetul medicului cardiolog. Un ordin al ministrului Sănătăţii presupune ca viitorii şoferi să nu mai treacă examenul medical dacă au afecţiuni cardiace sau diabetice netratate.

Dacă suferiţi de boli cronice sau altfel de boli, trebuie să veniţi cu adeverinţă de la medicul de familie. Dacă nu, e în regulă, puteţi să completaţi aici o declaraţie pe propria răspundere.

Atât de simplu se poate obţine acum o fişă medicală pentru permis. Lucrurile s-ar putea schimba, pentru că autorităţile vor să le interzică celor cu diabet sau probleme cardiace netratate să mai urce la volan. Astfel de afecţiuni le pot pune viaţa în pericol, avertizează şi medicii. 

Daca ordinul Ministerului Sănătăţii ar intra in vigoare, lucrurile nu ar mai sta asa simplu pentru reinnoirea permisului. Ar fi nevoie de documente care sa arate ca afectiuniel sunt vindecate sau sub control

Proiectul prevede o listă cu zeci de afectiuni medicale care i-ar putea împiedica pe şoferi să mai urce la volan, iar actul actul administrativ este acum în dezbatere publică. Ultimele statistici arată că peste două milioane de români suferă de afecţiuni cardiovasculare, în timp ce un milion şi jumătate au diabet. 

Aproape cinci sute de bucureşteni susţin zilnic proba practică pentru permisul de conducere.

Mulţi consideră ideea autorităţilor inutilă. 

În 2014, într-o intersecţie din Constanţa, un şofer care a suferit un infarct la volan a intrat într-un grup de pietoni - iar unul dintre ei şi-a pierdut viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Permisul auto, doar cu acordul cardiologului. Proiectul prevede o listă de afectiuni medicale care i-ar putea împiedica pe şoferi să urce la volan