Antena Meniu Search
x

Aproape 600 de persoane au fost testate pentru coronavirus, până acum, în România

Aproape şase sute de persoane au fost testate pentru coronavirus până astăzi. În acest moment mai sunt trei pacienţi diagnosticaţi cu virusul chinezesc.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 03.03.2020, 20:06

Vezi și
  • Aproape 600 de persoane au fost testate pentru coronavirus, până acum, în România
  • Patru persoane au fost descoperite până acum cu coronavirus, în România

Aproape şase sute de persoane au fost testate pentru coronavirus până astăzi. În acest moment mai sunt trei pacienţi diagnosticaţi cu virusul chinezesc.

Până la data de 3 martie au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel național, 551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu persoanele confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre acestea, doar patru au ieșit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului.

În continuare, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 37 de persoane, iar 9639 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Cele cinci persoane internate la Spitalul clinic CF Constanța au fost scoase din carantină instituționalizată și transportate la domiciliu pentru a continua perioada de izolare.

Această decizie a fost luată după ce ultimele două teste, efectuate la interval de 24 de ore între ele, ieri și astăzi, au avut rezultat negativ.

Cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu li se recomandă să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

Primul pacient diagnosticat pe teritoriul României ca fiind infectat cu virusul COVID-19 a fost declarat vindecat și urmează să fie externat.

Precizăm că cele trei persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Aproape 600 de persoane au fost testate pentru coronavirus, până acum, în România