O peşteră din munţii Apuseni, loc de studiu pentru studenţii internaționali

De Redactia Observator.
Publicat: 19.08.2019, 14:22.
Actualizat: 19.08.2019, 14:30

Unele dintre cele mai vechi peşteri din lume, din munţii Apuseni, au devenit loc de studiu pentru studenţii internaționali. 20 de specialişti şi 24 de tineri au analizat pas cu pas fiecare formaţiune din subteran.

Unele dintre cele mai vechi peşteri din lume, din munţii Apuseni, au devenit loc de studiu pentru studenţii internaționali. 20 de specialişti şi 24 de tineri au analizat pas cu pas fiecare formaţiune din subteran.

După ce au studiat în amănunt secretele naturii din adâncul pământului, studenţii din toată lumea au avut ocazia să schimbe impresii în jurul focului de tabără.

Peştera Scărişoara adăposteşte cel mai vechi bloc de gheaţă din lume, care există de peste zece mii de ani.

Formaţiunile înalte de trei metri au fost obiecte de studiu pentru cei 24 de studenţi din toată lumea.

Aurel Perşoiu, speolog: Scopul acesteia fost de a oferi cursanţilor venţi din 24 de ţări informaţii asupra modului în care schimbările climatice din prezent şi din trecut pot fi înregistrate în arhive din peşteri, incluzând aici stalagmite, depozite sedimentare şi gheaţă din peşteri.

Şcoala de speologi este dedicată în special studenţilor. Tinerii au şase zile la dispoziţie să descopere şi să înveţe despre cele mai interesante grote din munţii Apuseni.

Oana Dumitru, speolog: Avem 20 de experţi din toată lumea care le-au ţinut cursuri pe parcursul a patru zile la universitatea Babeş Bolyai, în cadrul facultăţii de bilogie şi geologie.

Charlotte: Am început să studiez peşterile când aveam 18 ani, împreună cu tatăl meu, care este şi el speolog şi de atunci am crescut aşa şi am avut o multe curiozităţi despre formaţiunile unei grote.

Pe lângă studierea fenomenului de formare al speleotemelor din peşteri, studenţii au avut parte si de relaxare în echipă. Seara s-au strâns la foc de tabără sau la petreceri specifice zonei.

Ciubotărescu Cristian, preşedintele asociaţiei speologilor Alba: Aici participanţii au văzut atât elemente de tradiţie locală, cântat din tulnic, diverse fenomene locale şi au văzut şi un interes foc de tabără, precum şi gheţarul.

Tabăra internaţională a tinerilor speologi este organizată pentru al patrulea an. Până acum a fost găzduită în Germania, apoi în Marea Britanie şi Spania.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2021. Taurii trebuie să aibă grijă de sănătate. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro