O peşteră din munţii Apuseni, loc de studiu pentru studenţii internaționali

De Redactia Observator.
Publicat: 19.08.2019, 14:22.
Actualizat: 19.08.2019, 14:30

Unele dintre cele mai vechi peşteri din lume, din munţii Apuseni, au devenit loc de studiu pentru studenţii internaționali. 20 de specialişti şi 24 de tineri au analizat pas cu pas fiecare formaţiune din subteran.

Unele dintre cele mai vechi peşteri din lume, din munţii Apuseni, au devenit loc de studiu pentru studenţii internaționali. 20 de specialişti şi 24 de tineri au analizat pas cu pas fiecare formaţiune din subteran.

După ce au studiat în amănunt secretele naturii din adâncul pământului, studenţii din toată lumea au avut ocazia să schimbe impresii în jurul focului de tabără.

Peştera Scărişoara adăposteşte cel mai vechi bloc de gheaţă din lume, care există de peste zece mii de ani.

Formaţiunile înalte de trei metri au fost obiecte de studiu pentru cei 24 de studenţi din toată lumea.

Aurel Perşoiu, speolog: Scopul acesteia fost de a oferi cursanţilor venţi din 24 de ţări informaţii asupra modului în care schimbările climatice din prezent şi din trecut pot fi înregistrate în arhive din peşteri, incluzând aici stalagmite, depozite sedimentare şi gheaţă din peşteri.

Şcoala de speologi este dedicată în special studenţilor. Tinerii au şase zile la dispoziţie să descopere şi să înveţe despre cele mai interesante grote din munţii Apuseni.

Oana Dumitru, speolog: Avem 20 de experţi din toată lumea care le-au ţinut cursuri pe parcursul a patru zile la universitatea Babeş Bolyai, în cadrul facultăţii de bilogie şi geologie.

Charlotte: Am început să studiez peşterile când aveam 18 ani, împreună cu tatăl meu, care este şi el speolog şi de atunci am crescut aşa şi am avut o multe curiozităţi despre formaţiunile unei grote.

Pe lângă studierea fenomenului de formare al speleotemelor din peşteri, studenţii au avut parte si de relaxare în echipă. Seara s-au strâns la foc de tabără sau la petreceri specifice zonei.

Ciubotărescu Cristian, preşedintele asociaţiei speologilor Alba: Aici participanţii au văzut atât elemente de tradiţie locală, cântat din tulnic, diverse fenomene locale şi au văzut şi un interes foc de tabără, precum şi gheţarul.

Tabăra internaţională a tinerilor speologi este organizată pentru al patrulea an. Până acum a fost găzduită în Germania, apoi în Marea Britanie şi Spania.

Citește și
Social • pe 05.11.2020 la 12:29
Peisaje de vis în Apuseni. Fotografii vânează cele mai bune cadre
recomandari pe a1.ro
Fără machiaj sau editări. Cum arată Alessandra Stoicescu într-o zi obișnuită, când nu intră pe mâinile stiliștilor
Social • pe 21.07.2020 la 13:27
Meșteșugul căutării aurului, reînviat în Apuseni

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • ieri la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu va îmbrăca rochia de mireasă. Vedeta este în culmea fericirii: ”Da, mă mărit!”
pe spynews.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
FOTO | Cum arată primul soţ al Anamariei Prodan şi în ce relaţii a rămas cu vedeta din România
pe antenasport.ro
Cele mai sexy imagini cu Irina Baeva și Gabriel Soto| Fotografii cu unul dintre cele mai celebre cupluri din showbiz
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
9:06 Horoscopul zilei, 20 ianuarie 2021. Prietenii îi pot trăda azi pe nativii pești 9:03 Un argeşean a rămas fără bolidul de lux, în valoare de 60.000 de euro, după ce l-a lăsat gaj la cămătari 8:53 Donald Trump i-a grațiat pe rapperul Lil Wayne și pe fostul consilier Steve Bannon în ultima zi de mandat 8:30 Un bărbat din Suceava a cerut ordin de protecție împotriva soției. Femeia a încercat să-l opărească 8:30 Româncă ajutată de iubitul italian să-și ucidă prietena pentru că avea mai mulți bani decât ea. Procurorii cer închisoare pe viață pentru Margareta 8:15 Membrii Guvernului, vaccinaţi anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila 7:49 Român căutat pentru comiterea unui jaf, în Italia, prins la aproape cinci ani de la comiterea faptei 7:38 Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie" 7:27 Medicul Virgil Musta răspunde la întrebările "fireşti" legate de vaccinul anti-COVID 7:25 Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Cu părul lung, într-o rochie albă, angelică ce îi subliniază bustul. Cum apare Antonia în noul ei videoclip
A1.RO