Antena Meniu Search
x

Piata metalelor pretioase, o ispita pentru falsificatori si evazionisti

Mafia bijuteriilor isi pacaleste clientii si goleste visteria statului cu peste 300 de milioane de euro, in fiecare an. Samsarii amesteca metale pretioase cu altele care doar atarna greu.

Vezi și

Le marcheaza vag si le vand drept bijuterii de calitate. Ca sa le puna capat afacerilor, autoritatile vor sa introduca o marca de stat.

Samsarii vand bijuterii sub marci false, fara niciun act. Doar cuvantul lor garanteazã autenticitatea. Piata metalelor pretioase e o ispita pentru falsificatori si evazionisti care au facut peste noapte averi colosale.

Doamna din imagine se recomanda a fi bijutier cu experienta. Insa nu stie ca Banca Nationala nu marcheaza bijuterii. Asta e responsabilitatea Directiei de Metale Pretioase.

Orice bijuterie pe spatele careia marcajul e indescifrabil ar trebui sa ne ridice intrebari.

Tocmai pentru a stopa evaziunea, autoritatile s-au gandit sa introduca o marca de stat, mai exact o stanta, valabila pentru toate bijuteriile din piata.

Proiectul ii nemultumeste insa pe reprezentantii patronatelor care spun ca o astfel de marca va da peste cap toata industria. Mai exact, bijuteriile vor ajunge in magazine mai greu si cu un pret mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Piata metalelor pretioase, o ispita pentru falsificatori si evazionisti