Antena Meniu Search
x

Pilot dispărut în munţi, cu tot cu planor!

Se caută un pilot, dispărut în munţi cu tot cu planor! Echipe uriaşe de salvatori scanează patru judeţe de peste 12 ore. Sute de oameni, zeci de maşini, avioane şi elicoptere au pornit în misiune.

Vezi și

Se caută un pilot, dispărut în munţi cu tot cu planor! Echipe uriaşe de salvatori scanează patru judeţe de peste 12 ore. Sute de oameni, zeci de maşini, avioane şi elicoptere au pornit în misiune. 

Dar sunt şanse slabe ca pilotul să fie găsit în viaţă. N-a mai dat niciun semn de ieri de la prânz, când a decolat din Braşov pentru un zbor de verificare. Nimeni nu i-a anunţat dispariţia la timp. Alarma s-a dat abia aseară, după ore preţioase.

Elicoptere şi avioane s-au ridicat de la sol. Sute de oameni au luat munţii la picior. De 12 ore, se caută un pilot. Mircea Crăciun, dispărut încă de ieri, în zbor.

Un avion de mici dimensiuni l-a ridicat în aer. L-a dus până în zona Poiana Braşov. O oră mai târziu, contactul cu pilotul Mircea Crăciun a fost pierdut. Martorii vorbesc despre o tragedie.

Deşi planorul a dispărut în neant, nimeni n-a dat alarma! S-au scurs ore preţioase, în care nimeni nu l-a căutat. Abia seara, incidentul a fost raportat la Romatsa. Era ora 21 şi 39 de minute.

La ora 5:30, echipe masive au intrat în misiune. 650 de salvatori cu 99 de maşini, avioane şi elicoptere au luat la scanat zone extinse din Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova. Apoi au extins căutările în 11 judeţe.

La ora 13 şi 30 de minute, un apel de urgenţă anunţa că o localnică a găsit trupul fără viaţă al pilotului. Femeia era la cules de mure şi le-a spus salvatorilor că a zărit un cadavru sub o paraşută. Era o minciună.

Până acum, e o misiune fără rezultate. Nimeni nu ştie dacă Mircea Crăciun mai este sau nu în viaţă. Are 58 de ani şi e un pilot foarte experimentat. În ultimii doi ani, a câştigat Campionatul Naţional şi a zburat, în total, peste 3000 de ore şi peste 120.000 de kilometri. Se pregătea pentru o competiţie în Germania. Unde nu se ştie dacă va mai ajunge sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pilot dispărut în munţi, cu tot cu planor!