Antena Meniu Search
x

Piramidă în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

Un monument neaşteptat să-i spunem va împodobi Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. În mijlocul cetăţii istorice O sculptură de influenţă egipteană, dăltuită în piatră albă.

Vezi și

 Piramida de doi metri va face de acum încolo parte din palmaresul de statui din centrul oraşului. Apariţia inedită şochează mai puţin prin stil, cât prin valorea investiţiei. 200.000 de lei.

Între monumentul Clopot şi Sala Unirii se ridică noua statuie a Cetăţii Alba Iulia. În ton sau nu cu restul ansamblului monumental al vechii cetăţi, sculptura este un magnet pentru priviri. Pe lângă piramida albă ca zăpada, nimeni nu poate trece nepăsător.

Autorităţile se apără. Arta e de puţine ori înţeleasă aşa cum trebuie. Iar noua construcţie este o operă de artă. A şasea la număr, parte din proiectul de reabilitare a Centrului Istoric din Alba Iulia, cu aviz de la Ministerul Culturii.

Arta egipteană are însă puţin de a face cu Cetatea Unirii, spun oamenii. Mai ales dacă rezultatul final nu justifică investiţia. Pe cele patru laturi ale piramidei vor fi înscrise informaţii despre lucrările care s-au făcut în cetate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Piramidă în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia