Antena Meniu Search
x

Piscina infinită, raiul exotic din satul de munte de la poalele munţilor Gutâi

În spatele proiectului a stat dorinţa unui tânăr de a avea acasă, în mijlocul munţilor, un colţişor care să îi amintească de vacanţele exotice. La 40 de kilometri de Baia Mare, în satul Mara, rusticul şi exoticul îşi dau mâna.

de Redactia Observator

la 17.07.2020, 17:24

Vezi și
  • A fost construită într-un sat din Maramureş.
  • Zeci de mii de turişti din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi.

Sunt două lumi de basm care se întâlnesc la poalele munţilor Gutâi. Pe versantul stâng, o piscină Infinity îşi aşteaptă turiştii, iar de partea celalaltă, cei care vizitează Maramureşul Istoric descoperă tradiţii şi preparate ca la mama acasă.

Mai ales că pot admira şi înota într-o piscină situată la 100 de metri deasupra şoselei, săpată chiar pe coasta unui deal. Alex Vancea a venit cu ideea. În urmă cu patru ani, inspirat de resorturile din străinătate, şi-a dorit să aducă atmosfera exotică într-un decor pitoresc. Şi a reuşit. 

Alex Vancea, proprietar: O pisicină nu poate fi doar tradiţională, trebuie să ai şi un element modern din alte ţări, să zic aşa. Am asfaltat un drum până sus să putem merge cu maşina, am avut utilaje, a fost destul de ok. 

Şi dacă locul aminteşte de meleaguri îndepărtate, preparatele tradiţionale le reamintesc turiştilor că sunt pe plaiuri mioritice. 

Zeci de mii de turişti din toate colţurile ţării ajung aici, an de an. O noapte de cazare costă 300 de lei. Iar dacă vreţi să vă bucuraţi şi de piscina infinită, trebuie să mai plătiţi încă 40 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Piscina infinită, raiul exotic din satul de munte de la poalele munţilor Gutâi