Antena Meniu Search
x

Probleme vechi de mai bine de 10 ani au încins spiritele la Constanţa! Plajele de pe litoralul românesc sunt din nou prilej de dispută!

Hotelierii s-au săturat să stea la mâna intermediarilor care au reuşit să le ia în concesiune şi vor să le închirieze direct de la stat.

Vezi și

Hotelierii s-au săturat să stea la mâna intermediarilor care au reuşit să le ia în concesiune şi vor să le închirieze direct de la stat. Numai că noul ministru al turismului susţine că acest lucru va fi posibil abia peste doi ani. Abia atunci va fi gata un nou act normativ în domeniu.

Probleme vechi de mai bine de 10 ani au încins spiritele la Constanţa, la întâlnirea cu ministrul turismului, Mircea Dobre. 

"Solicitarea pe care noi, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc o avem, este ca fiecare hotel de pe Litoral sa primeasca in exploatare  o suprafata in functie de numarul de paturi disponibile si de gradul de comfort al hotelului. Aceasta inseamna ca fiecare hotel va primi undeva intre 200 - 400 -500 de metri patrati de plaja", a declarat Dragoş Mrăducan, preşedinte FPTR.

Hotelierii spun că nu mai vor ca în vârf de sezon un  şezlong să fie mai scump decât un pat într-o unitate cazare. 

"Binenţeles, aici trebuie văzut şi cum se-mpart sectoarele de plaja, pentru că sunt hoteluri care sunt cu iesire directă la plaje, dar sunt alte hoteluri care sunt mai în spate şi-atunci trebuie împărţite şi corect aceste sectoare de plajă", este declaraţia ministrului Turismului, Mircea Dobre. 

Numai că, în ciuda dorinţelor hotelierilor, există lucruri care nu pot fi modificate. 

O altă problemă este lipsa personalului calificat. Însă hotelierii au soluţii. 

"Am propus domnului ministru înfiinţarea unei agenţii guvernamentale care să se ocupe de aducerea forţei de muncă din afară", spune Nicolae Bucovală, hotelier.

Dar problemele nu vor fi reglementate mai devreme de anul 2019.

În acest an, hotelierii au închiriat un petic de nisip cu mii de euro, iar asta s-a văzut în preţurile plătite de turişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Probleme vechi de mai bine de 10 ani au încins spiritele la Constanţa! Plajele de pe litoralul românesc sunt din nou prilej de dispută!