Antena Meniu Search
x

Video Planuri mari pentru cea mai îngustă stradă din Constanţa, locul de basm care l-ar fi inspirat şi pe Hans Christian Andersen

O străduță de poveste, ruptă parcă dintr-un basm, în inima Constanței! Asta ar urma să devină Stradela Vântului, din centrul istoric al orașului de la malul mării. Toată lumea a primit cu entuziasm proiectul inedit, inițiat de președintele Comunității Elene. Iată cum va arăta locul.

de Cătălina Buzoianu

la 22.02.2022, 17:52

Vezi și

Case viu colorate, plante și decoruri care amintesc de orașe renumite de la Mediterană. Așa ar urma să arate cea mai îngustă stradă din Constanța. "Vrem să fie frumos. Oricine nu vrea, nu e constănţean, pe bune. Avem şi este păcat să nu fructificăm ce avem şi noi. Toată lumea vrea să se implice. Cu bidineaua, cu scara, cu copilul, cu schela, cu orice. Totul trebuie făcut, dar haide să-l facem", îndeamnă Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene Constanța.

Stradela Vântului, un loc de basm din inima Constanţei

Stradela Vântului are și o deosebită importanță turistică. Anual, mii de oameni care vizitează Constanța vin și admiră străduța îngustă încărcată de legende. "Legenda spune că celebrul povestitor norvegian Hans Christian Andersen a fost la Constanţa şi a şi văzut Stradela Vântului. E un loc de poveste, e un loc plăcut turiştilor. E un loc în care poţi să spui poveşti, iar turiştilor le plac aceste poveşti. E o bucăţică din istoria Constanţei", povesteşte Valentin Coman, ghid turistic. 

Un localncic mărturiseşte că strada e "foarte frumoasă şi mă încântă, că locuiesc în zonă". "E foarte drăguţă, dar trebuiesc casele refăcute. Am înţeles că fiecare ar trebui să participe cu ceva", spune un altul, care declară că e dispus să dea o mână de ajutor. "Strada Vântului arată aşa cum o vedeţi şi dumneavoastră, ca mai toate străzile din zona Peninsulară, în care nu s-a mai investit de zeci de ani şi din păcate au un aspect dezolant. Asta însă nu trebuie să ne facă să fugim de ea, ci să ne facă să investim şi să ne dorim să o reabilităm", susţine Lucian Aiftincăi, preşedinte Asociația Pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea.

Cea mai îngustă arteră pietonală din Constanţa

Stradela Vântului este cea mai îngustă arteră pietonală din Constanţa. Are o lăţime de doar doi metri şi poată pașii celor care trec pe acolo prin jumătate de secol de istorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Planuri mari pentru cea mai îngustă stradă din Constanţa, locul de basm care l-ar fi inspirat şi pe Hans Christian Andersen