Antena Meniu Search
x

Planuri pentru redeschiderea cafenelelor după Starea de Urgenţă

O masă liberă, o masă ocupată. Şi nu mai mult de trei clienţi aşezaţi în jurul ei. Este sistemul după care ar putea funcţiona cafenelele după ce restricţiile aduse de epidemie se vor relaxa.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 12:05

Vezi și
  • Cafenelele şi resturantele sunt pustii.
  • Relaxarea pe terase va fi diferită.

Deja, proprietarii de astfel de localuri au început să-şi redecoreze spaţiile. Şi speră să nu fie nevoiţi să monteze şi geamuri între clienţii de la aceeaşi masă, după model italian.

Într-o cafenea din centrul oraşului, abia mai găseai un loc la masă în primăvara anului trecut. Acum nici picior de client. Se mai aud doar vocile celor doi angajaţi care vin la muncă pentru a onora comenzile de la distanţă. Narcis îşi aminteşte cu nostalgie de vremurile dinaintea pandemiei.

Narcis, barman: Acum nu mai este nimeni, este pustiu. Ar fi trebuit sa fie plin. Ne lipsesc toti clientii pe care ii aveam, cel putin cei care veneau zilnic la noi. Vin acum la fereastra si ne intreaba oare cand vor putea sa revina in cafenele.

Iar el nici nu ştie ce să le spună. Nerăbdarea este mare în rândul celor care obişnuiau să-şi bea cafeaua în oraş.

Un lucru este cert. Chiar şi când îşi vor redeschide cafenelele, patronii trebuie să ţină cont de anumite reguli. Aşa că au început deja să-şi facă planuri.

Daiana Popescu, administrator: Eu m-am gandit ca, pe timp de vara sau cat este temperatura potrivita afara, sa nu lasam oamenii in interiorul localului. Sa ne axam mai mult pe tereasa, cu distanta aceea de minimum doi metri intre mese si de a nu lasa atat de multe persoane sa stea la o masa.

Şi relaxarea pe terase va fi diferită.

Planificări pentru redeschiderea localurilor se fac peste tot în lume. Pe internet, este virală o fotografie dintr-un restaurant din Italia, cu o masă pe mijlocul căreia este pus un geam prin care oamenii pot vorbi.

Daiana Popescu, administrator: Nu as aputea sa spun ca sunt de acord cu ea. Eu, personal, daca as merge la un restaurant si m-as trezi cu o bucata de folie transparenta in fata mea, nu m-as simti confortabil.

Dacă hotelurile s-ar putea redeschide după 15 mai, cafenelele trebuie să mai aştepte până când îşi vor primi clienţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Planuri pentru redeschiderea cafenelelor după Starea de Urgenţă