Antena Meniu Search
x

Un bărbat a rămas fără 6.300 de lei, după ce 2 indivizi au făcut peste 60 de plăţi din cardul lui. Poliţiştii au spus că îi vor căuta pe vinovaţi abia după 1 Mai

Doi barbati au facut peste 60 de plati cu un card contacless pe care l-au gasit intamplator.

Vezi și

Plăţile fără cod pin pot fi mană cerească pentru hoţi. Teoretic, nu se pot face tranzacţii mai mari de 100 de lei, fără cod. Practic, pot cheltui toţi banii de pe un card fără prea mare efort. Un tânăr din Bucureşti a aflat asta pe pielea lui. În două ore, cei care i-au găsit cardul pierdut au făcut peste 60 de plăti de 100 de lei.

Doi indivizi au găsit un card fără proprietar. În teorie, bucata de plastic nu are valoare fără codul pin, dar hoţii au şi reuşit să îl golească. Ce nu ştiau ei este că proprietararul de drept va pleca pe urmele lor.

Proprietarul cardului: "Ei au făcut plăţi cu cardul meu contactless de 6.300 de lei. La un moment dat li s-a făcut şi foame. Şi-au cumpărat şi de mâncare cu cardul meu. Peste zece trazacţii într-un singur magazin, în alte magazine şapte tranzacţii, 12 tranzacţii. Nimeni nu a fost interesat de ce un domn face tranzacţii de zece ori cu cardul."

Cei doi au avut două ore timp să profite de cardul contactless. 

În investigaţia pe cont propriu, bărbatul a aflat că în decursul a doar două ore au fost făcute 63 de plăţi în acelaşi centru comercial.  Niciuna dintre aceste tranzacţii nu a fost mai mare de 100 de lei pentru că în caz contrar, cei care au găsit cardul trebuiau să ştie şi codul pin, nu doar să îl prezinte.

Cu extrasul oferit de bancă, bărbatul a mers din magazin în magazin. A aflat adresa la care locuiesc hoţii, cum îi cheamă şi unde lucrează. A văzut că pe Facebook cei doi chiar se laudă cu hainele cumpărate pe banii lui. Victima a mers şi la Poliţie.

Proprietarul cardului: "Mi-au spus că nimeni nu o să mişte niciun deget până după data de 1 Mai. Suntem în concediu."

2 din 4 carduri emise de băncile din România sunt contactless. Puţini din cei 8 milioane de posesori ştiu însă că pot modifica sumele de la care se va cere codul pin. 

Irina Chitu, specialist bancar: "La cardurile contactless este acea limită de 100 lei. Dar poţi să o scoţi sau să pui cât vrei tu. 50, 10 lei sau poţi să o faci 200, 300 de lei."

Şi Poliţia Română atrage atenţia că în această perioadă cardurile sunt o tentanţie pentru hoţi şi multe bancomate ar putea să fie compromise.

Odată ce cardul este introdus într-un astfel de ATM, hoţii vor clona datele şi ulterior vor avea şi ei acces la bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat a rămas fără 6.300 de lei, după ce 2 indivizi au făcut peste 60 de plăţi din cardul lui. Poliţiştii au spus că îi vor căuta pe vinovaţi abia după 1 Mai