Antena Meniu Search
x

Plătim anual 260 de lei pentru aparatele pe care le lăsăm în priză

260 de lei. Atât plătim, într-un an, pentru că suntem comozi sau altfel spus pentru aparatele pe care le lăsăm în priză, dar pe care nu le folosim.

Vezi și

260 de lei. Atât plătim, într-un an, pentru că suntem comozi sau altfel spus pentru aparatele pe care le lăsăm în priză, dar pe care nu le folosim.

Adică o factură în plus. Iar explicaţia e simplă. Electronicele continuă să consume curent chiar şi atunci când sunt în standby.

Aparatelor electronice consuma curent şi când sunt închise. Valoarea consumului ascuns pentru fiecare aparat este de peste 20 de lei pe an, arată testele efectuate de experţi. Cu alte cuvinte, pentru toate electonicele şi electrocasnicele din locuinţă se plăteşte o factură în plus pe an.

Maşina de spalat, cuptor cu microunde şi cafetiera. Sunt aparte pe care le gasim în fiecare gospodarie. Lasate în pozi?ia standby, acestea consuma în medie 500 de kwh pe an. Tradus în bani, asta înseamna peste 260 de lei.

Pus în standby, televizorul consuma 48 de kilowaţi pe an, adica peste 25 de lei pe an. La o diferenţa mica de consum este şi calculatorul, a carui cost ascuns este de 23 de lei. Pentru sistemul hi-fi platim 16 lei pe an. Cuptorul cu microunde consuma ceva mai puţin, 13 kilowaţi.

Adică, 40 de lei în plus doar pentru cele trei aparate pe care le ţine mereu în priza.

Specialiştii îi sfatuiesc pe cumpărători să citească manualul de instrucţiuni înainte de a cumpara un aparat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Plătim anual 260 de lei pentru aparatele pe care le lăsăm în priză