Mocănița din Sovata, ultima plimbare până anul viitor (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 19.10.2020, 14:38.
Actualizat: 19.10.2020, 14:40

Au fost ultimele zile în care turiştii s-au putut bucura de natură într-o plimbare cu mocăniţa, în Mureş. La Sovata, trenul a încheiat ultima cursă din acest sezon, iar pasagerii au apreciat din plin peisajul impresionant.

Sezonul distracţiilor la Sovata va intra în curând într-o nouă etapă, cea a sporturilor de iarnă. Dar până atunci, ultimele atracţii nu le-au scăpat turiştilor din ţară. Printre ele, mocăniţa, preferată de oameni pentru că are cel mai lung şi pitoresc traseu.

Pentru turişti, plimbarea în jurul lacului Ursu a fost incredibilă.

Deşi sezonul 2020 a fost deschis cu două luni întârziere, până la urmă mocăniţa a făcut faţă tuturor provocărilor financiare ale pandemiei.

Mircea Greabu, administrator mocăniţă: N-au venit grupuri străine, avem contract cu agenţii străine care n-au putut să se prezinte, în schimb au venit de-ai noştri, din ţară şi cât de cât am umplut golurile.

De săptămâna viitoare încep lucrările la terasament pentru ca mai multe vagoane să încapă pe linie. Administratorii mocăniţei speră ca anul viitoar să poată deschide sezonul după programul normal, începând cu 1 mai.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.