Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ploile torenţiale au făcut ca multe localităţi să fie acoperite de ape (Video)

Ploile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. A fost cod roşu de furtuni violente în Galaţi, unde norii au luat aspect de tornadă. Şi în sudul ţării, în Giurgiu şi Teleorman, oamenii s-au trezit dimineaţa cu apa până la brâu, în curţi şi în case.

de Redactia Observator

la 03.06.2019 , 20:27

Ploile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. A fost cod roşu de furtuni violente în Galaţi, unde norii au luat aspect de tornadă. Şi în sudul ţării, în Giurgiu şi Teleorman, oamenii s-au trezit dimineaţa cu apa până la brâu, în curţi şi în case. Pentru încă două săptămâni, ploile, grindina şi vijeliile vor mătura ţara.

Ploile nu se mai opresc de mai bine de o săptămână. Şi au acoperit mare parte din ţară. În două zile, au căzut cantităţi uriaşe de apă, cât pentru toată luna iunie. Într-un sat din Giurgiu, oamenii s-au trezit dimineaţa în case cu apa până la brâu. 

Multe case au fost afectate de inundaţii în diferite judeţe din ţară

Vezi și

Disperată şi singură, o bătrână strigă după ajutor din poartă. 

În Gorneni, Giurgiu, apele nu s-au retras în 12 ore nici măcar cu un centimetru.

Oamenii au încercat să se apere cu saci cu nisip, dar apa le-a trântit sacii la pământ, iar acum sunt devastaţi.

Multe case au fost afectate şi nu se mai poate locui între ele în condiţiile în care apa a depăşit nivelul genunchilor şi fundaţia a ajuns să fie atât de măcinată încât pereţii pot ceda în orice moment.

În timp ce unii pun saci în calea apelor ca să-şi protejeze casele, în Prahova, salvatorii caută de câteva zile un copil luat de ape. Cei trei fraţi ai lui au fost găsiţi morţi. 

Deşi plouă neîncetat de dimineaţă la Sângeru, Prahova, salvatorii de la ISU Prahova sunt încrezători. Au luat la pas fiecare metru pătrat de o parte şi de alta a râului şi speră să-l găsească pe micuţul de doi ani. 

Drumul care leagă Bucureşti de Alexandria, acoperit de ape

În Arad şi Galaţi, norii de furtună au luat aspect de tornadă. 

Într-un sat din Argeş, oamenii dau vina pe lucrătorii de la drumuri care nu au curăţat şanţurile. Toată apa de pe asfalt s-a scurs în casele lor. 

Drumul care leagă Bucureştiul de Alexandria  a fost acoperit complet de apă, în dreptul localităţii Drăgăneşti Vlaşca. Iar un cartier întreg din Alexandria s-a trezit sub ape, tot din cauza canalizării. 

Într-un pasaj din Jilava, apa a ajuns la gemurile maşinilor, care s-au blocat în trafic. 

În următoarele două săptămâni nu va fi zi fără ploi în România. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ploile au făcut ravagii în 25 de judeţe din ţară. Pompierii au salvat 35 de oameni din calea apelor, iar peste o sută de persoane au fost evacuate. 90 de localitatăţi şi sute de case sunt afectate de cele mai grave inundaţii din acest an. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Ploile torenţiale au făcut ca multe localităţi să fie acoperite de ape (Video)