Antena Meniu Search
x

Ploile au făcut RAVAGII pe litoral! A plouat în 24 de ore cât pentru trei luni!

În vârf de sezon, litoralul e sub ape! A plouat în 24 de ore cât pentru trei luni. Iar meteorologii spun că n-a mai fost atât de rău de aproape 50 de ani. Mamaia e printre cele mai afectate staţiuni.

Vezi și

În vârf de sezon, litoralul e sub ape! A plouat în 24 de ore cât pentru trei luni. Iar meteorologii spun că n-a mai fost atât de rău de aproape 50 de ani. Mamaia e printre cele mai afectate staţiuni.

Turiştii au luat masa cu picioarele în apă până la genunchi. Şi animalele au căzut victime puhoaielor de apă. Un fermier a rămas fără 100 de animale într-o singură noapte.

Mamaia, ora 14. Marea pare să fi acoperit întreaga staţiune. Faleza principală e blocată. Singurii turişti care s-au încumetat să iasă din hotel iau masa cu picioarele în apă.

Mai este puţin şi apa ajunge până la cizme, iar terasele din această zonă a staţiunii Mamaia sunt deja inundate. Iar turiştii aşteaptă să poată ieşi să meargă spre hoteluri.

Pe acelaşi subiect

Spre Constanţa e şi mai rău. Pe străzi, abia se mai zăresc indicatoarele. Maşinile plutesc, iar în intersecţii, canalele sunt fântâni arteziene.

"Dacă stai la intersecţie ca şi pieton, îţi dai seama că acele orificii de scurgere a apei sunt înfundate, ceea ce denotă că toate canalizările sunt înfundate", spune un localnic.

O maşină de intervenţie face valuri. Un apel la 112 anunţă că o grădiniţă s-a inundat. Copiii sunt mutaţi de urgenţă la un alt etaj.

Peste stradă, o bunică încearcă să salveze ce mai poate din gospodărie. Grădina e compromisă.

A fost mai rău ca niciodată. Potopul s-a dezlănţuit după ce un ciclon format pe Mediterană a ajuns desupra Mării Negre. La impactul cu aerul cald, a făcut ravagii în tot sud-estul ţării. În 24 de ore, a plouat cât în trei luni.

În Tulcea, oamenii s-au baricadat în blocuri şi magazine. Au căzut 70 de litri de apă pe metru pătrat. Nici ambulanţele nu au putut ajunge la intervenţii.

De sus, oraşul Cernavodă pare scufundat cu totul. Localitatea Ovidiu a bătut recordul ultimilor 50 de ani. 166 de litri de apă pe metru pătrat.

În Cernavodă, cu zece mai puţin.

Din cauza apei venite pe versanţi, mai multe localităţi din judeţ au rămas izolate.

Şuvoaiele de apă ce au lovit cu putere au măturat o întreagă fermă din Constanţa.

"Ne-a luat vreo 120 de iezi, au murit, s-au înecat în apă. N-au avut nicio şansă săracii", se plânge Traian Bocea, un fermier.

Pagubele sunt însemnate pentru fiermier. Au fost afectate peste 20 de tone de furaje din fermă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ploile au făcut RAVAGII pe litoral! A plouat în 24 de ore cât pentru trei luni!