Antena Meniu Search
x

Video Ploile torențiale au făcut prăpăd în Satu Mare. ”A venit apa peste noi. Am luat copiii în spate și așa am ieșit afară”

După un început de mai cu temperaturi de vară, primul cod galben de furtuni din această lună a adus un potop în nord-vestul ţării. În mai multe localităţi din judeţul Satu Mare este cod roşu de inundaţii. Apele revărsate în gospodării au făcut prăpăd şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a evacua oamenii.

de Redactia Observator

la 13.05.2021, 13:44

Vezi și

Ploile abundente din ultimele ore au adus potopul peste satul Răteşti din judeţul Satu Mare. Apa scursă de pe versanţi a umplut curţile şi casele oamenilor.

Femeie care plânge: ”A venit apa peste noi. Șase copii au fost în casă”.

Vecină: ”La ora șase ne-am trezit cu apa în casă. Pe copiii i-am luat în spate și așa am ieșit afară”.

Ioan Gurzău, primar:A venit viitura, a fost anunțat și formația de pompieri civili din Belgiuc”.

Pe acelaşi subiect

Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate de pompieri şi duse la adăpsot în căminul cultural. Printre ei şi localnici care au fost scoși din case de pompieri cu ajutorul bărcilor de salvare.

Mai multe ori au murit înecate pe un câmp

Apele au lăsat în urma lor maşini răsturnate şi animale moarte. Mai multe oi au murit înecate pe un câmp de la marginea localităţii.

Probleme au fost şi la Beltiug, acolo unde traficul rutier pe DN 19A Satu Mare-Zalău a fost restricţionat ce şoseaua a fost acoperită de apă.

În localitatea Stâna, alarma s-a dat puţin după miezul nopţii când oamenii s-au trezit cu apa în case.

Şi în Hurezu sunt inundate 20 de case. Pompierii au evacuat cu ajutorul bărcilor trei copii, patru adulţi şi mai multe animale.

Judeţul Satu Mare s-a aflat sub cod roşu de inundaţii până astăzi la ora 13. Deşi pare că pericolul a trecut, meteorologii avertizează că furtunile vor lovi aproape toate regiunile şi abia la sfârşitul săptămânii viitoare scăpăm de ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ploile torențiale au făcut prăpăd în Satu Mare. ”A venit apa peste noi. Am luat copiii în spate și așa am ieșit afară”