Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până vineri seară. Cod roșu de inundații pe râuri din Satu Mare, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme severă în toată țara, până vineri seară. Potrivit meteorologilor, vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină. În Satu Mare, hidrologii au anunțat cod roșu de iundații pe mai multe râuri.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.05.2021, 13:09

Vezi și

Informarea meteo a intrat în vigoare astăzi, la ora 10.00, și este valabilă până vineri, ora 21.00.

Specialiștii anunță că vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...35 l/mp.

Cod roşu de inundaţii pe mai multe răuri din Satu Mare

Pe acelaşi subiect

Interval valabilitate cod roșu inundații: 13.05.2021 ora 08:15 – 13.05.2021 ora 13:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Maria (afluent al Crasnei), județul Satu Mare.

În București vor fi 21 de grade Celsius, dar și vijelii, joi seara

Potrivit prognozei speciale emise pentru București, joi cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

În orele serii și la începutul nopții (13/14 mai) va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Temperatura minimă va fi de 10...12 grade.

Vineri (14 mai), vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până vineri seară. Cod roșu de inundații pe râuri din Satu Mare, în următoarele ore