Antena Meniu Search
x

Ploile abundente, vântul puternic şi grindina au provocat pagube în toată ţara

Vremea severă s-a năpustit asupra întregii ţări! Ploile abundente, vântul puternic, dar şi grindina au provocat numeroase pagube.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 10:06

Vezi și
  • Canalizarea nu a mai făcut față.
  • Toată apa s-a revărsat pe şosele.

Meteorologii au emis un cod de avertizare pentru mai multe judeţe din ţară. Oraşele au fost inundate, copacii au căzut peste carosabil, iar curţile oamenilor au fost acoperite de covoare de grindină.

Vremea năprasnică din judeţul Gorj a produs nenumărate pagube. Traficul feroviar a fost întrerupt, după ce mai multe crengi au căzut pe firul de contact al unei linii de cale ferată, iar în oraşul Târgu Jiu canalizarea nu a mai făcut față, inundând și parcul unde se află Poarta Sărutului.

O ploaie torențială de nici o oră a transformat Târgu Jiul într-o mică Veneție. Gorjenii prinşi în trafic au fost nevoiţi să-şi transforme maşinile în bărci de salvare.

Canalizarea nu a mai făcut față și toată apa s-a revărsat pe șosele, iar în unele cazuri, oamenii au fost nevoiţi să-şi abandoneze maşinile în mijlocul lacului.

Apa a ajuns până la portierele mașinilor și șoferii au fost nevoiți să iasă pe geam și să împingă autoturismele pe marginea drumului.

În Braşov, căderile abundente de apă au provocat nenumărate probleme. Șoferii nu au ținut cont că traversează zone inundate, astfel că pietonii s-au trezit stropiți în repetate rânduri.

Ploaia puternică din Municipiul Braşov a dărâmat şi un copac, care a căzut peste un autoturism aflat în mișcare. Din fericire nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Încă de ieri dimineața, ploile şi furtuna însoțită de descărcări electrice au pus stăpânire şi pe Banatul Montan. Vantul s-a pornit din senin şi în câteva minute, cerul a fost străbătut de tunete şi fulgere. A urmat o ploaie puternică ce a redus vizibilitatea la câţiva metri.

Grindina a lovit puternic asupra ţării, în mai multe judeţe.

În judeţul Dâmboviţa, piatra a fost de mărimea mărgelelor şi s-a depus un strat de câţiva centimetri buni. În satele Gheboieni și Voineşti, curțile și grădinile s-au umplut de gheață. Bazinul pomicol Voinesti e cel mai mare bazin din tara si, cel mai probabil, pomii fructiferi au avut de suferit.

În staţiunea Rânca codul portocaliu a adus un covor alb de grindină! Iar autorităţile au căutat trei persoane, printre care un copil de 9 ani, rătăciţi prin pădure. Din fericire, aceştia au fost găsiţi şi nu au probleme medicale deosebite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ploile abundente, vântul puternic şi grindina au provocat pagube în toată ţara