Antena Meniu Search
x

Poftele alimentare ascund probleme de sanatate

Poftele alimentare exagerate ascund probleme de sanatate, spun specialistii in nutritie. Nevoia coplesitoare de a manca dulce, sarat, picant sau acru indica exact ce a luat-o razna in organismul nostru.

Ciocolata este prima pofta pe lista romanilor, dar si semn ca glicemia a luat-o razna. Cei care au astfel de pofte castiga in greutate si cand castiga in greutate se adauga alte tulburari suplimentare la nivelul metabolismului lipidic. Altfel spus, stari de moleseala si lesin, aparent inexplicabile.

Nevoia acuta de sare este o alta alarma a organismului nostru.  Se poate intampla, uneori, ca sodiul in organism sa fie mai scazut. La persoanele care muncesc fizic si pierd prin transpiratie sodiu acestea au nevoi de o cantitate de sodiu.

Consumul excesiv de alimente sarate retine apa in organism. Asa apare celulita. Uneori, excesul de sare poate duce la hipertensiune

Exista zile in care ati manca nu unul, ci doua borcane cu muraturi pe nerasuflate. Pofta care nu apare neaparat dupa o noapte de betie crunta, ci intr-o zi normala indica faptul ca aveti probleme gastrice.

Pofta de picant indica prezenta prea multor toxine in organism.  Ele cupleaza anumiti compusi care rezulta ca reziduri din organism si ii elimina din orgnism

Mai putin intalnita este pofta de alimente grase. Ea poate indica un deficit de acizi grasi esentiali. Cine nu se mai satura de pomana porcului, fast-food si cartofi prajiti poate ajunge usor la probleme cardiace.

Foto: thelionyards.co.uk

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Poftele alimentare ascund probleme de sanatate