Meniu
Search
x

Un poliţist din Maramureş este sculptor în timpul liber

Un poliţist din Maramureş vrea să demonstreze tuturor că meseria sa poate merge mână în mână cu sensibilitatea şi simţul artistic. Este şef de post în comuna maramureşeană Satulung şi se poate mândri cu o mulţime de cazuri rezolvate.

De Redactia Observator la 26.02.2020, 17:26
Vezi și
  • Zilnic, şeful de post din comuna Satulung, Maramureş, se relaxează în atelierul său de sculptură.
  • Poliţistul sculptor spune că a moştenit talentul artistic de la tatăl său.

Un poliţist din Maramureş vrea să demonstreze tuturor că meseria sa poate merge mână în mână cu sensibilitatea şi simţul artistic. Este şef de post în comuna maramureşeană Satulung şi se poate mândri cu o mulţime de cazuri rezolvate. Dar şi cu zeci de opere de artă pe care le-a sculptat în atelierul său personal.

Zi de zi, după serviciu, şeful de post din comuna Satulung, judeţul Maramureş, se relaxează în atelierul său de sculptură.

Acolo iau naştere creaţiile sale, de care este la fel de mândru cum este de cazurile pe care le-a rezolvat în cariera de 28 de ani.

Florin Ungur, şef de post şi artist: Sper ca in viitorul apropiat sa pot expune undeva lucrările. Va spun ca uneori ma trezesc cu mainile umflate de la scultpura dar sentimentul ca am facut ceva cu mainile mele e unic.

Poliţistul sculptor spune că a moştenit talentul artistic de la tatăl său. A furat meserie de la un sculptor profesionist pe când avea doar 5 ani, iar acum dedică pasiunii sale ore întregi zi de zi.

Chiar dacă pasiunea pentru sculptură este mare, prima sa dragoste rămâne totuşi meseria de poliţist.

Florin Ungur, şef de post şi artist: Vreau sa spun ca daca m-as naste de 100 de ori tot politist m-as face. Pasiunea pentru aceasta munca frumoasa, dragostea pentru adevar, dreptate, pentru a face bine semenilor mei.

Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Este un exemplu a faptului ca profesia de politist nu exclude sensibilitatea si trairea unor emotii.

În vârstă de 52 de ani, polițistul artist urmează să se pensioneze în vara acestui an. Mai are un singur vis de împlinit. Să își prezinte lucrările în cadrul unei expoziții personale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un poliţist din Maramureş este sculptor în timpul liber