Meniu
Search
x

Polițiști din Vâlcea, cercetați pentru purtare abuzivă după o încătușare. Un bărbat ar fi fost bătut la secție

Mai mulți polițiști din județul Vâlcea sunt cercetați pentru purtare abuzivă. Procurorii s-au sesizat din oficiu după ce au văzut mai multe imagini în spațiul public, unde fratele unui bărbat încătușat acuză că oamenii legii l-ar fi lovit pe acesta. Bărbatul a ajuns la Poliție după ce a atacat cu pietre mai multe persoane. A fost imobilizat de polițiști și dus la Post.

De Diana Speretoiu la 23.04.2020, 17:47
  • Fratele unui bărbat dus la secție susține că acesta ar fi fost bătut
  • Procurorii din Horezu, Vâlcea, au deschis o anchetă pentru purtare abuzivă

„Ce-ai făcut, mă, pentru loviturile astea? Așa se poate ieși din Poliție? Iată, Poliția orașului Horezu!”, a spus fratele celui care a fost încătușat arătând rănile care ar fi fost provocate de polițiști.

Totul s-a întâmplat după ce tânărul, de 32 de ani, s-ar fi îmbătat și ar fi atacat mai multe persoane cu pietre. Oamenii au sunat, speriați, la 112 și au cerut ajutorul polițiștilor. După ce au apărut imaginile în spațiul public, a apărut și reacția celor de la Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea.  

“La data de 22 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență, de o femeie de din satul Romanii de Sus, oraș Horezu, cu privire la un scandal ce are loc între un bărbat și mai multe femei, bărbatul fiind in stare de ebrietate, adresează cuvinte și expresii jignitoare și aruncă asupra persoanelor cu pietre. Ajunși la fața locului polițiștii au identificat un bărbat de 32 de ani, din localitate, care la vederea polițiștilor și la solicitarea acestora nu a încetat activitățile de perturbarea a ordinii și liniștii publice, având un comportament agresiv și  refuzând să se legitimeze. Polițiștii au procedat la imobilizarea acestuia, încătușarea lui și conducerea la sediul Poliției Orașului Horezu unde a fost sancționat contravențional pentru încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerespectarea reglementărilor Ordonanțelor Militare în vigoare”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.

Procurorii din Horezu au preluat cazul 

Evenimentul va fi cercetat și de procurori. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

“La data de 23.04.2020, ca urmare a informaţiilor vehiculate public referitoare la agresarea unui bărbat de către lucrători din cadrul Poliţiei or. Horezu în contextul intervenţiei pentru oprirea unui scandal derulat pe raza satului Romanii de Sus, or. Horezu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 2 C.p. raportat la art. 193 alin. 1 C.p. Cercetările se efectuează de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu în vederea lămuririi situaţiei de fapt cu ocazia intervenţiei şi conducerii respectivei persoane la sediul poliţiei, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura obţinerii unor informaţii de interes public vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Polițiști din Vâlcea, cercetați pentru purtare abuzivă după o încătușare. Un bărbat ar fi fost bătut la secție