Meniu
Search
x

Poliţiştii şi jandarmii patrulează pe străzi şi transmit restricțiile impuse de epidemia de coronavirus (Video)

România este sub asediul pandemiei. Încă de aseară, poliţiştii şi jandarmii au patrulat pe străzi şi au transmis prin megafoane restricţiile de circulaţie valabile de azi. În timpul zilei, se păstrează recomandarea de a ieşi din casă doar pentru urgenţe.

De Redactia Observator la 23.03.2020, 21:07
Vezi și
  • Poliţiştii şi jandarmii patrulează pe străzi şi transmit restricțiile impuse de epidemia de coronavirus
  • După ora 22.00 nu se mai permite ieșirea din casă decât cu bilet de voie

România este sub asediul pandemiei. Încă de aseară, poliţiştii şi jandarmii au patrulat pe străzi şi au transmis prin megafoane restricţiile de circulaţie valabile de azi. În timpul zilei, se păstrează recomandarea de a ieşi din casă doar pentru urgenţe. Noaptea, deplasările vor fi permise doar cu bilet de voie.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș! Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! 

Îndemnul preşedintelui vine în ziua în care intră în vigoare noile restricţii de circulaţie. 

Din această noapte, între orele 22 și 6 puteţi ieși din casă doar dacă aţi completat o declarație pe propria răspundere. 

Documentul poate fi scos la imprimantă sau poate fi scris de mână. Apoi, trebuie să îl completaţi cu datele personale din buletin, motivul deplasării, perioada în care veţi fi plecat şi locul în care mergeţi. 

Nerespectarea acestor reguli se sancționează cu amenzi între 100 şi 500 de lei. 

Cei care se deplasează în interes de serviciu, au nevoie de adeverinţă de la angajator. 

"Atenţie, atenţie, atenţie! Respectaţi toate recomandările autorităţilor! Staţi în case! Ieşiţi din locuinţe numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgenţe. Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră". 

Autorităţile au început încă de ieri noapte să îi pregătească pe oameni pentru noile restricţii. Poliţiştii şi jandarmii au patrulat pe străzi şi le-au transmis oamenilor, prin megafoane, să nu părăsească locuinţele. 

Iar autorităţile locale vor lua în evidenţă toţi vârstnicii de peste 65 de ani care sunt singuri şi îi vor ajuta astfel încât să nu fie nevoiţi să plece din casă. 

"Vă rugăm să rămâneţi în case pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur! Rămâneţi în case! Orice ieşire în spaţiul public vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa". 

Preoții nu mai pot oficia slujbe decât online, iar la nuntă, botez sau înmormântare pot participa cel mult opt persoane.

Toate aceste măsuri sunt valabile pe perioada stării de urgenţă. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă pe 16 martie. Decretul este valabil până pe 14 aprilie, însă poate fi prelungit dacă situaţia o va impune. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Poliţiştii şi jandarmii patrulează pe străzi şi transmit restricțiile impuse de epidemia de coronavirus (Video)

Breaking News

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei