Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii au dat avertismente în prima noapte cu restricţii de circulaţie de la ora 22.00

Restricţiile de circulaţie începând cu ora 22.00 au intrat în vigoare de noaptea trecută. Mulţi şoferi nu au aflat însă la timp de noile prevederi şi au fost opriţi în trafic de poliţişti. Agenţii s-au mulţumit, pentru moment, să le ofere avertismente, nu sancţiuni. Stingerea s-a dat mai devreme şi la restaurante şi terase.

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 09:30

Vezi și
  • Nerespectarea noilor restricţii poate aduce amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.
  • Noile restricţii, valabile pentru cel puţin 30 de zile.

S-a dat stingerea mai devreme în Centrul Vechi din Bucureşti. La ora 22, terasele erau închise. Pentru a se asigura că şi localurile din nordul Capitalei respectă ora nouă de închidere, poliţiştii au venit în control. 

Ciprian Romanescu: În urma acţiunii, au fost aplicate şase amenzi contravenţionale în valoare de 25 de mii de lei pentru nerespectarea legii 55. 

Nu doar localurile sunt vizate de poliţişti. Au început descinderile şi la petrecerile de apartament. În weekend, 113 persoane au fost găsite într-un penthouse din Sectorul 2 al Capitalei. Petrecăreţii au de plătit acum amenzi în valoare totală de 226 de mii de lei. 

Nici deplasările în intervalul zece seara - cinci dimineaţa nu mai sunt permise decât în baza unei declaraţii pe proprie răspundere. 

Ieşirea din casă, după ora 22.00, sancţionată drastic

Şi în comuna Clinceni, din Ilfov, poliţiştii au ieşit pe străzi, mai ales că acolo este instituită carantina zonală. Rata de incidenţă a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori, iar pe unii şoferi i-a prins nepregătiţi. 

De altfel, acţiunile de verificare au avut loc în toată ţara. 

Chiar dacă nu aveau asupra lor declaraţiile, şoferii au scăpat doar cu avertismente. Regula se schimbă de astăzi. Cine nu are declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei

La Mureş, poliţiştii au prins în trafic un şofer şi întârziat, şi băut.

Poliţist: Având în vedere că aveţi o alcoolemie de 0,88 mg per litru alcool pur în aerul expirat, trebuie să mergem la spital pentru recoltare de probe biologice şi se va întocmi un dosar penal. 

Guvernul nu a modificat programul marilor magazine. Ele se vor închide în continuare la ora 21. Toate restricţiile o să rămână în vigoare cel puţin 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Poliţiştii au dat avertismente în prima noapte cu restricţii de circulaţie de la ora 22.00