Antena Meniu Search
x

Poluarea din Bucureşti ne scade doi ani din viaţă

Poluarea din Bucureşti e boală curată. Aerul pe care îl inspirăm provoacă boli cardiovasculare sau respiratorii. Diabetul sau unele afecţiuni neurologice completează lista.

Vezi și

 Performanţele nepoluante ale Dusterului românesc nu pot fi contestate. Dar este doar praf în ochi, atâta timp cât nu toată lumea conduce astfel de maşini.

Praful de pe stradă, noxele de la centrale termice, traficul, şantierele neprotejate, toate devin surse de pulberi în aer. Iar cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai periculoase.

Anul trecut, la staţia de măsurare a calităţii aerului de pe bulevardul Mihai Bravu au fost înregistrate valori la dioxidul de azot cu 50% mai mari decât limita tolerată de organism.

Substanţele nocive din aerul pe care îl respirăm sunt multe şi diversificate. Potrivit unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii desfăşurat între 2008 şi 2011, un bucureştean ar trăi cu peste 22 de luni în plus dacă ar respira aerul din Stockholm - şi asta numai în ceea ce priveşte nivelul de particule fine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Poluarea din Bucureşti ne scade doi ani din viaţă