Antena Meniu Search
x

Pomana porcului s-a mutat pe Facebook, cu transmisii Live

Pomana porcului s-a mutat pe Facebook. Reţelele de socializare sunt pline, zilele acestea, de fotografii şi filmuleţe în care gospodarii arată cum se tranşează şi cum se găteşte carnea. Este o tradiţie care a ajuns şi în restaurante.

Vezi și

Pomana porcului s-a mutat pe Facebook. Reţelele de socializare sunt pline, zilele acestea, de fotografii şi filmuleţe în care gospodarii arată cum se tranşează şi cum se găteşte carnea. Este o tradiţie care a ajuns şi în restaurante. Noua ofertă include şorici direct de pe porcul frăgezit cu foc de paie. Dar şi posibilitatea de a vedea live întregul proces de tăiere a porcului.

Decembrie este luna în care românii se întorc la tradiţie. Aproape în fiecare gospodărie de la ţară se face pomana porcului. Iar mai nou - şi un live pe Facebook, ca să se bucure şi rudele de la oraş.

Cine nu are un porc în curte pentru a-l face vedetă pe reţelele de socializare se mulţumeşte cu ce găseşte la restaurant. În curtea unui local braşovean, sute de clienţi au plătit 40 de lei pentru a vedea cum se găteşte un porc după metoda tradiţională.

Tot cu paie este pârlit porcul şi în comuna Pomi, din Satu Mare. Deşi afară este frig şi plouă, bărbaţii care au sacrificat animalul de 150 de kilograme ştiu cum să se încălzească.

După ce porcul a fost frecat cu sare şi paie arse, este mutat pe prispă ca să fie porţionat. Încă o scuză pentru gazdă să-şi cinstească invitaţii.

Pentru că în gospodăriile din Satu Mare au fost descoperite şase focare de pestă porcină, anul acesta, oamenii nu încep festinul până nu trimit şi o mostră de carne la analize.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pomana porcului s-a mutat pe Facebook, cu transmisii Live