Pomana porcului pe foc de lemne
Pofta de grătar nu ţine cont de temperatura din termometre. Turiştii de la cabana Diham au gătit pe foc de lemne tocana porcului, ciolan de fasole şi sărmăluţe
Pofta de grătar nu ţine cont de temperatura din termometre. Turiştii de la cabana Diham au gătit pe foc de lemne tocana porcului, ciolan de fasole şi sărmăluţe
S-au încălzit cu o ţuică fiartă. Nu numai băuturile calde i-au ajutat pe oameni să se încălzească. I-au ajutat şi lăutarii care s-au luat la întrecere cu urătorii. Iar regăsirea este şi mai dulce cu gazde atât de primitoare. Îi întâmpină cu pâine, ţuică fiartă şi amintiri pe turiştii care se întorc, an de an, la poarta Bucegilor.
Şi cum nicăieri nu este mai bine ca acasă, la cabana Diham se adună o mare familie. Buchete de frigărui se împart cu generozitate direct de pe grătar. Nicio tradiţie nu a scăpat din meniu. Însă cea mai delicioasă a fost lăsată pentru marele final. Porcul pârlit îşi leapădă singur pielea. Şi nu rămâne mână goală sau pofta nestăvilită în jur.
Şorici românesc, porc românesc. Cu vin fiert, ţuică fiartă. Ca de sărbători.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰