Antena Meniu Search
x

Pompierii din Bihor, eforturi supraomenești pentru a salva 11 oameni în pericol să fie luați de viituri (Video)

De aproape 24 de ore, vestul ţării e în alertă din cauza ploilor torenţiale. Cele mai afectate au fost judeţele Bihor şi Timiş, cu mai multe localităţi inundate. Peste o sută de gospodării au fost acoperite de ape, iar drumurile au fost blocate de aluviuni şi de copacii doborâţi de vântul puternic. 11 oameni au scăpat cu viaţă din calea viiturilor doar pentru că au fost salvaţi de pompieri.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 23:00

Vezi și
  • Ploile torențiale au făcut prăpăd în vestul țării.

Imaginile dramatice au fost filmate în localitatea Criştioru de Jos din judeţul Bihor. O bătrână a fost salvată de pompieri în ultima clipă, după ce ploile torenţiale au adus viitura în localitate. 

În Vaşcău, puhoaiele dezlănţuite au năvălit pe străzi, iar oamenii n-au mai putut decât să asiste neputincioşi la dezastru. 

În câteva minute, curţile oamenilor s-au umplut cu zeci de mii de litri de apă, iar pompele au devenit inutile. 

Patru localităţi din Bihor au fost inundate. Autorităţile au emis şi un mesaj Ro-alert, astfel încât oamenii să se adăpostească din calea apelor. 

Dezastrul s-a abătut şi asupra judeţului Timiş, unde ploaia torenţială a inundat sate întregi. A fost nevoie şi aici de intervenţia pompierilor care au ajutat zeci de familii să-şi scoată apa din curţi. Meteorologii au emis ieri nu mai puţin de patru coduri roşii de ploi și vijelii pentru judeţele Arad, Bihor, Caraş Severin şi Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pompierii din Bihor, eforturi supraomenești pentru a salva 11 oameni în pericol să fie luați de viituri (Video)