Antena Meniu Search
x

Pompierul din Constanța, mort într-o explozie, a fost condus pe ultimul drum

Pompierul ucis de o explozie, în misiune, a fost înmormântat ca un erou. În ziua în care a fost condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, plutonierul Fripis a fost avansat în grad şi decorat de preşedinte

Vezi și

Pompierul ucis de o explozie, în misiune, a fost înmormântat ca un erou. În ziua în care a fost condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, plutonierul Fripis a fost avansat în grad şi decorat de preşedinte. 

Numele lui a devenit numele detaşamentului de salvatori pe care l-a condus, în lupta cu pericolul. Sute de colegi în uniformă, ambulanţe şi maşini de pompieri i-au însoţit familia în cea mai dureroasă misiune. Despărţirea de erou.

Pentru curaj şi devotament. Pentru că a pus viaţa altora mai presus de propria viaţă, pompierul erou a fost avansat în grad. Şi decorat post-mortem. Medalia de onoare a ajuns la fiul lui, pe care nu a mai apucat să-l vadă în prima zi de facultate. Apoi, sirenele cortegiului de ambulanţe, maşini de poliţie şi de pompieri au răsunat în tot oraşul. Până şi trecătorii au izbuncit în lacrimi.

Au purtat sicriul comandantului lor, pe umeri, până la mormânt. În cimitirul Eroilor, au fost trase trei focuri de armă şi a răsunat imnul României.

Daniel Fripis a fost ucis de explozia unei butelii. Echipamentul de protecţie nu l-a putut salva de forţa exploziei. Parchetul Militar cercetează împerujurările în care s-a stins pompierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pompierul din Constanța, mort într-o explozie, a fost condus pe ultimul drum