Antena Meniu Search
x

Video Porc de peste 200 kg, tăiat pe pârtie. S-a făcut coadă la şorici, împărţit gratis turiştilor

La Rânca, în Gorj, vremea n-a ţinut cu iubitorii sporturilor de iarnă. Aşa că turiştii s-au bucurat mai mult de pomana porcului. Cabanierii şi autorităţile din Gorj au organizat Festivalul Ignatului. Au tăiat porcul, iar mai apoi bucătarii au pregătit carnea în ceaune, în faţa turiştilor, care au făcut coadă şi pentru şorici. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 18.12.2022, 10:00

Vezi și

Un porc de peste 200 de kilograme a fost sacrificat şi pregătit în stil tradiţional, chiar la doi paşi de pârtie. Tot acolo, pofticioşii au fost invitaţi să guste din şoriciul proaspăt. În faţa turiştilor, bucătarii au gătit carnea în ceaune, pe pirostrii.

Pomana porcului: şoriciul s-a dat gratis

Şoriciul s-a dat gratis. Celelalte preparate - contra cost. Jambonul sau sarmalele au fost printre cele mai cerute. "Ăsta este preparat cu saramură umedă, ţinut o lună şi jumătate. După aceea, e puţin afumat. Apoi este îmbrăcat într-un amestec de ardei iute, piper şi un pic de şuncă. E preţul cam mare că, aşteptând un an şi jumătate după el, te doare inima să-l dai degeaba", arată un producător. Pofticioşii abia au aşteptat să se înfrupte din bunătăţile tradiţionale. "Tot timpul venim aici şi luăm produse tradiţionale, făcute în casă exact ca odinioară", mărturiseşte un tânăr.

Vremea nu a ţinut cu turiştii, care sperau să ningă la munte, dar nici frigul, nici ploaia n-au întrerupt petrecerea. "Ne pare rău că a plouat în loc să ningă, dar vedeţi şi dumneavoastră că lumea se distrează şi apreciază acest eveniment în vârful muntelui", spune Constantin Pănescu, organizator. Voia bună a continuat până la lăsarea serii, iar preparatele au mers perfect cu zecile de colinde şi pe ritmuri de muzică populară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Porc de peste 200 kg, tăiat pe pârtie. S-a făcut coadă la şorici, împărţit gratis turiştilor