Antena Meniu Search
x

Portul popular e din nou la modă

Magazinele din ţară au fost împânzite de haine care au motive tradiţionale sau broderii din folclor.

Vezi și

Magazinele din ţară au fost împânzite de haine care au motive tradiţionale sau broderii din folclor. Asta după ce chiar designerii noştri au lansat în colecţiile lor din ultimii ani acest trend etno.

Deşi în trecut costumul popular era purtat doar la diferite ocazii, astăzi tinerele îl consideră chiar chic şi îl poartă peste tot. Primul designer român care a avut curajul să iasă în lume cu portul nostru popular a fost Ingrid Vlasov. A dus tradiţia românească la săptămâna modei de la Paris.

Alături de Ingrid, şi alţi designeri au fost influenţaţi de folclor. Dorin Negrău, Valentina Vidraşcu sau Sandra Galan au folosit influenţe etno în colecţiile lor. Hainele, chiar dacă iau din culorile trecutului, au totuşi o linie modernă.

Dacă până acum, hainele cu influenţe tradiţionale ale designerilor erau accesibile doar celor cu posibilităţi materiale peste medie, din această primăvară, ele au devenit accesibile tuturor.

Stiliştii vă recomandă de asemenea să deschideţi cufărul bunicii şi să alegeţi o piesă de vestimentaţie, două, pe care să le asortaţi în funcţie de ocazie. Fustele inflorate pot fi purtate cu cămăşi si tocuri iar iile cu orice.

Nu doar românii se întorc către tradiţie. Chiar şi marile case de modă, Dolce and Gabbana sau Alexander McQueen au folosit influenţe rustice, bizantine sau siciliene în colecţiile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Portul popular e din nou la modă