Antena Meniu Search
x

Desert de post. Reţete inedite cu ingrediente naturale

Chin pentru unii, postul poate fi dulce pentru cei inventivi în bucătărie. Ingredientele interzise pot fi înlocuite cu fructe, seminţe şi alte alimente naturale

Vezi și

Chin pentru unii, postul poate fi dulce pentru cei inventivi în bucătărie. Ingredientele interzise pot fi înlocuite cu fructe, seminţe şi alte alimente naturale care se pot transforma uşor în deserturi delicioase. Cofetarii ne propun câteva idei, iar singura avertizarea a nutriţioniştilor este să ţinem cont de calorii.

Iată o idee de tort mai puţin obişnuită, fără făină sau praf de copt. Dar potrivită pentru post. Blatul conţine migdale crude şi stafide! Nu este bine să facem pastă. La blat ne dorim să simţim ingredientele într-o formă cât mai apropiată de cea naturală.

Urmează crema, care are la bază numai trei ingrediente: caju, miere şi unt de cacao. Amestecul se împarte în două şi unei părţi i se adaugă fructe de pădure, celeilalte, vanilie.

Tumericul este secretul galbenului intens. După ce este decorat cu merişoare, tortul e aproape gata. Torturile au un proces mai laborios. Ele ar trebui ţinute la congelator 4-5 ore, de la momentul fabricaţiei şi până la consum. Se fac mai rapid decât prăjiturile tradiţionale. Bombonelele se fac cel mai rapid şi în 20 de minute putem face 30 de bomboane, depinde de îndemânarea fiecăruia. 

Pe acelaşi subiect

Ele sunt foarte simplu de făcut deoarece conţin patru ingrediente: caju nehidratat, carobu, stafidele şi untul de cacao. Se amestecă un minut şi jumătate, după care se modelează compoziţia cu mâna. Uşor de pregătit, chiar şi pentru cei mai puţin pricepuţi.

Chiar dacă sunt făcute numai din ingrediente naturale, nutriţioniştii ne recomandă să fim atenţi cât consumăm. Aceste dulciuri din nuci, fructe uscate, unt de cacao sau miere sunt foarte bogate în calorii.

Un astfel de desert este, însă, ideal pentru un mic dejun sau chiar şi pentru o gustare, spun nutriţioniştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Desert de post. Reţete inedite cu ingrediente naturale