Antena Meniu Search
x

Video Situaţie incredibilă la Piteşti. A cerut autorizaţie pentru o casă, dar a construit un bloc. Firma de construcţii spune că de vină este primăria

A cerut autorizaţie pentru o casă şi a construit un bloc de locuinţe. Este povestea incredibilă a unui dezvoltator din Piteşti. În ilegalităţi ar fi implicaţi inclusiv funcţionari din primărie. Dezvoltatorul se apără şi spune că vina e de fapt a municipalităţii, care a emis actele greşit.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 19:28

Vezi și

Oraşul Piteşti, strada Nicolae Iorga. Aşa arată "casa" construită de un dezvoltator din oraş. În acte, bărbatul urma să construiască o locuinţă cu două etaje şi mansardă. La faţa locului, a răsărit un bloc în toată regula.

Cristian Gentea, primar Piteşti: Într-adevăr, nu arată a locuinţă în niciun caz. Este un bloc în toată regula. Dintr-o locuinţă cu 3 apartamente să zic, un parter cu două etaje, după cum vedeţi e vorba de un demisol cu un parter şi cu 3 etaje. Sunt 10 unităţi locative. 

Adică, 10 apartamente. Mai mult, în scris, constructorii s-ar fi mişcat chiar mai repede decât în realitate. 

Cristian Gentea, primar Piteşti: Vineri am aflat că are şi proces verbal de terminare a lucrărilor, de recepţie. Semnat de către un inspector din primărie cu care voi avea o discuţie foarte serioasă mâine dimineaţă şi care va suporta consecinţele.  Este clar că această construcţie este intabulată şi apartamentele vândute. 

Pe acelaşi subiect

În acte, casă, în realitate, bloc cu trei etaje

Primarul spune că a fost sesizat de vecinii din zonă că lângă casele lor se ridică un bloc de locuinţe.  

Localnic: Eu nu ştiu nimic. De unde să ştim noi planurile lui. 

Echipa Observator a stat de vorbă şi cu dezvoltatorul imobiliar. Acesta a refuzat să dea declaraţii în faţa camerei. Ne-a spus însă că blocul a fost construit perfect legal şi că nu a vândut până acum niciun apartament. Mai mult, vina ar fi la primărie, care ar fi emis greşit autorizaţia de construcţie. 

Cristian Gentea, primar Piteşti: Mâine va fi amendat cu 20.000 de lei. Este amenda maximă în cazul ăsta.  Nu mai are cum să intre în legalitate în momentul de faţă.

Aşa că, spune primarul, construcţia va fi demolată. Tot edilul spune că primăria va verifica şi restul blocurilor construite recent în oraş, pentru a vedea dacă mai există şi alte situaţii similare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Situaţie incredibilă la Piteşti. A cerut autorizaţie pentru o casă, dar a construit un bloc. Firma de construcţii spune că de vină este primăria