Antena Meniu Search
x

Video Povestea bătrânei care şi-a folosit toţi banii adunaţi de-o viaţă pentru a-şi construi un drum spre cimitir. La final, prevestirea ei s-a împlinit

La 81 de ani, o bătrână dintr-o localitate din Botoşani şi-a dat bruma de bani pe care a pus-o deoparte pe câteva maşini de piatră, să o poată duce rudele la groapă când îi vine rândul. A pietruit singură drumul de pământ care o lega de restul lumii, după ce s-a rugat în zadar de autorităţi să o ajute. Primarul spune că nu putea face drumul din bani publici, că mare parte din el e chiar pe terenul femeii. Când a ajuns echipa Observator în sat, medicul le-a spus rudelor femeii să cheme preotul. Bătrâna nu a greşit neagra prevestire.

De Redactia Observator la 06.10.2021, 19:20
Vezi și

''O strâns toată viaţa, în loc să se bucure de banu 'cela, a luat şi a făcut drumul ăsta pe care vi l-am făcut eu acum. Ia spune matale, nu-i aşa?

Da, da, da!''

   

În imaginile postate în urmă cu nicio lună pe Facebook de un localnic, o vedem pe bătrânică odihnindu-se pe marginea drumului la care a visat toată viaţa. Azi, Bunica Elena nu a mai putut să stea de vorbă cu noi. 

Pe acelaşi subiect

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: Bătrâna este într-o stare critică, probabil mai are câteva clipe de trăit pentru că a fost bolnavă... 

Bunica Elena trăieşte la marginea satului, singură, de 21 de ani. A făcut cărare până la primărie, pentru că avea o singură grijă. Nu care cumva să moară şi să nu o poată duce la groapă. 

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: Recunosc că m-a rugat să fac drumul acesta şi nu am putut să-i explic, cu argumentele legale, că nu pot face drumul până lângă casa domniei sale fără o autorizaţie. Drum de pământ a fost. Am intervenit în ultimii doi ani, dar nu am pietruit din cauză că nu am putut ajunge cu utilajele până aici, urmând să terminăm şi suta aceasta de metri.

Bătrânica a decis să rezolve singură problema ce o frământa

Primarul cu dreptatea lui, bătrâna cu a ei. Când a văzut că nu-i alt chip să-şi vadă visul împlinit, femeia a tocmit muncitori şi şi-a tras singură drumul până-n poartă. 

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: Este acest drum sătesc, domeniu public, până aici era executat. Ei au făcut cu un miniexcavator şi au pus trei maşini de balast, de aici şi până în imediata vecinătate a casei bătrânei. Dar această porţiune este pe suprafaţa arabilă care aparţine bătrânei şi care are grupa de folosinţă "păşune". E greu să-i explici unui bătrân că nu poţi investi bani publici până în pragul casei. 

''Cum era înainte drumul aici?

Era bulihară, aşa, nu era drum, ca acum.

Şi bunica din pensia ei şi-a plătit drumul?

Da. Din pensia ei.

Dar de ce?

Păi să aibe pe unde să o scoată. Când o fi să moară să o ducă la cimitir.''

Fata bunicii Elena e mâhnită. Medicul i-a spus să se pregătească de ce e mai rău. 

Elena, fiica femeii: Am mai ajutat-o şi noi, i-am mai dat bani şi a strâns acolo, na. Asta este...

Reporter: Acum bunica cum se simte? Acum e rău.

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: Vă daţi seama că sună foartă urât, eu ştiu, trist, că unei bătrâne de 80 şi ceva de ani trebuie să-i dai amendă pentru că nu ştie legea. Toţi trebuiesc amendaţi pentru gestul acesta. 

Primarul nu are totuşi de gând să o amendeze pe bătrână că a construit fără autorizaţie drumul. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Povestea bătrânei care şi-a folosit toţi banii adunaţi de-o viaţă pentru a-şi construi un drum spre cimitir. La final, prevestirea ei s-a împlinit