Antena Meniu Search
x

Povestea chirurgului Edy Klocek, medicul care a murit în maratonul din Piatra Craiului

S-a făcut medic ca să salveze oameni şi a murit respectându-şi crezul. Edy Klocek, maratonistul care şi-a pierdut ieri viaţa încercând să salveze o altă sportivă, era chirurg şi îndrăgostit de munte. Alergător pasionat şi căţărător experimentat, Edy s-a fi prăbuşit în gol într-o zonă a traseului din Piatra Craiului.

de Redactia Observator

la 06.10.2019, 23:51

Vezi și

S-a făcut medic ca să salveze oameni şi a murit respectându-şi crezul. Edy Klocek, maratonistul care şi-a pierdut ieri viaţa încercând să salveze o altă sportivă, era chirurg şi îndrăgostit de munte. Alergător pasionat şi căţărător experimentat, Edy s-a fi prăbuşit în gol într-o zonă a traseului din Piatra Craiului unde poteca avea doar 35 de centimetri lăţime. Ar fi încercat să o ajute pe concurenta care alunecase înaintea lui. Un gest normal pentru el, spun apropiaţii. 

Edy Klocek era obişnuit să facă eforturi ca să salveze vieţi, spun prietenii lui. Ieri însă, în timpul Maratonului Piatra Craiului, dorinţa de a ajuta l-a costat propria viaţă pe medicul de 39 de ani. Era în spatele lui Eniko pe o porţiune a traseului unde poteca avea doar 35 de centimetri lăţime în momentul în care a văzut-o alunecând. Ar fi încercat să o prindă înainte să se prăbuşească şi el în gol 70 de metri. 

Edy a fost găsit de salvamontişti în viaţă, în zona Şaua Funduri în apropiere de Marele Grohotiş. Avea ambele picioare rupte şi leziuni la coloană în momentul în care aceştia au plecat cu el, pe jos, spre baza muntelui. 

Elicopterul care ar fi trebuit să il coboare rapid nu a putut ateriza din cauza norilor. Din păcate, inima lui Edy nu a rezistat până jos. A murit pe muntele de care era îndrăgostit. 

Pe acelaşi subiect

Edy nu o cunoştea pe sportiva pe care a încercat să o salveze. Enyko avea 45 de ani şi avea aceleaşi pasiuni: muntele şi maratonul. Organizatorii spun că abia aştepta să ia startul în concursul de ieri. O cursă pentru care, spun aceştia, luaseră toate măsurile de siguranţă. 

Pe pagina oficială a maratonului, dar şi pe conturile celor doi alergători, sute de oameni au scris mesaje de condoleanţe. 

Edy Klocek era căsătorit şi avea o fetiţă. A lucrat la spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, dar de curând se mutase în Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Povestea chirurgului Edy Klocek, medicul care a murit în maratonul din Piatra Craiului