Antena Meniu Search
x

Sezonul scoicilor la ceaun pe plajă. Frigul de la malul mării nu a golit încă staţiunile

Adio, plajă, bun venit... scoici! Sezonul estival s-a încheiat, însă bucătăriile de pe litoral ştiu cum să aducă parfumul mării în farfuriile turiştilor care nu se dau încă plecaţi, chiar dacă vremea s-a răcit considerabil.

de Redactia Observator

la 06.10.2019, 23:37

Vezi și

Adio, plajă, bun venit... scoici! Sezonul estival s-a încheiat, însă bucătăriile de pe litoral ştiu cum să aducă parfumul mării în farfuriile turiştilor care nu se dau încă plecaţi, chiar dacă vremea s-a răcit considerabil. Cum sezonul scoicilor abia s-a deschis, iar astăzi n-au fost mai mult de 16 grade, turiştii s-au încălzit la ceaunul cu midii gătite chiar pe malul mării.

Cheful acestui restaurant din Mamaia, aflat la câţiva paşi de mare şi-a mutat bucătaria direct pe plajă. A adus lemne şi un ceaun pe care l-a atârnat deasupra focului aprins pe nisip. Când primii curioşi şi-au făcut apariţia, a început spectacolul. Vedeta sezonului: scoicile proaspăt culese din Marea Neagră. 

Scoicile sunt apoi "înecate" într-un vin alb demisec, cel mai potrivit pentru fructele de mare. La final, o ploaie de pătrunjel întregeşte reţeta gata în doar 15 minute. 

Pe litoral, nu au fost mai mult de 16 grade, iar turiştii care n-au vrut încă să se despartă de mare au ieşit la plimbare. Cu greu au făcut însă faţă aromelor meditareneene care veneau dinspre plajă. Dovadă că Mamaia trăieşte şi în afara sezonului estival. 

Savurate încă din cele mai îndepărtate timpuri, scoicile sunt sărace în grăsimi şi o sursă excelentă de minerale şi vitamina B12. 

Weekendul viitor, pe litoral, meteorologii anunţă 20 de grade Celsius. O vreme ideală pentru o escapadă şi un răsfăţ culinar cu fructe de mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Sezonul scoicilor la ceaun pe plajă. Frigul de la malul mării nu a golit încă staţiunile