Antena Meniu Search
x

Video Povestea incredibilă a lui Patric Iluţ. The Flying boy este vicecampion mondial la numai 12 ani

Pe vremea când alţi copii de vârsta lui erau atraşi mai mult de mingi sau maşinuţe, Patric Iluţ a pus pentru prima dată piciorul pe o placă de skateboard. În doar câţiva ani Patric a ajuns să fie cunoscut drept "The Flying Boy". Iar cel mai recent concurs i-a adus locul 2 în clasamentul mondial al skaterilor sub 16 ani. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 14.10.2021, 13:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Patric Iluț: Dacă ar fi viaţa mea fără skate ar fi cred mai plictisitoare. Skateboardingul este foarte fain. În câteva cuvinte aş spune distractiv, liber şi este pentru toţi. Adică orice vârstă ai, nu contează dacă eşti bătrân sau tânăr, nu contează, poţi să-l faci. 

Patric Iluț are 12 ani și practică skateboardul de la 5. Timp suficient cat să obţină remarcabile. 

Tatăl lui Patric: Este îndrăgostit de skate. Am acasă undeva o colecţie de vreo 70 de deckuri, partea de lemn de la skate, niciuna nu a aruncat-o, pe toate le-a păstrat chiar dacă sunt distruse şi rupte, pe toate le ţine lângă el. 

Cea mai recentă competiţie importantă a avut loc la Innsbruck. La finala Campionatului Mondial de Skateboarding, s-au înscris peste 950 de rideri profesioniști din toată lumea. Patric a fost singurul român din circuit şi a reuşit să se califice printre finalişti

Pe acelaşi subiect

Patric Iluț: Cel mai greu aş putea spune că a fost chiar săptămâna trecută la skatebord în finala mare de la Innsbruck şi a fost foarte greu. Am avut foarte mari emoţii. M-am pregătit  mult pentru el, dar a ieşit foarte bine la final. 

Cât despre sacrificiul personal da, există. Şi este mare.

Patric Iluț: La skateboard mi-am rupt doar o dată mâna. În Lisabona, chiar la finală. Am fost foarte supărat, char am fost distrus când mi-am rupt mâna. Am muncit foarte mult să ajung acolo. Şi la snowboard de două ori clavicula asta, chiar în acelaşi loc. 

La asta se adaugă problemele financiare. În acest an nu a mers la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu toate că s-a calificat. În România nu există federație de specialitate.

Tatăl lui Patric: Deplasările sunt foarte scumpe. Adică la etapele la care mergem cu el de World Cup, cele din Europa, o deplasare costă între 1500-2000 de euro. Dacă am putea merge la toate am avea o cheltuială undeva la 25 de mii de euro. Este greu, dar dacă faci cu pasiune şi îţi place eu zic că se poate.  

În baza rezultatelor din acest sezon Patric Iluț este pe locul 2 în clasamentul mondial general la băieți sub 16 ani. Şi are şi un mesaj pentru tinerii de vârsta lui.

Patric Iluț: Să lase tabletele, calculatoarele şi să iasă afară. 

Deocamdată, sezonul de skateboarding s-a încheiat dar Patric nu se opreşte, schimbă doar placa. Din decembrie, începe sezonul competițional la snowboarding.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Povestea incredibilă a lui Patric Iluţ. The Flying boy este vicecampion mondial la numai 12 ani