Antena Meniu Search
x

Video Povestea primarului "veșnic" din Căpreni: Sătenii au apă curată, gaze la poartă, drumuri asfaltate și şcoli modernizate

Cel mai longeviv edil din România conduce destinele a peste două mii de localnici de mai bine de trei decenii. Încă din perioada comunismului a fost ales în conducerea Primăriei Căpreni, din Gorj, şi de atunci Emil Cătănoiu a tot primit voturile localnicilor. După 1990, a ieşit primar la fiecare scrutin şi la mare diferenţă faţă de restul candidaţilor. Deşi sunt la ţară, cei peste două mii de oameni din comună au condiţii ca la oraş. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.07.2022, 17:48

Vezi și

Era 1987 când Emil Cătănoiu a intrat în conducerea Primăriei Căpreni. Mai întâi, ca viceprimar, apoi ca primar. Era mecanic auto pe atunci. Primul mandat i-a fost dat la o adunare publică imediat după Revoluţie. 

Emil Cătănoiu, primar Căpreni: Aveam 27 de ani. Era în 1990, după Revoluţie. Din '87, fusesem viceprimar al localităţii. După Bobotează, la o adunare sătească, la căminul cultural, am fost chemat acolo şi am fost ales primar al localităţii. În '92, au venit alegerile normale, cu mandatele de câte patru ani şi am ieşit primar şi în ziua de astăzi sunt tot primar al localităţii Căpreni. Cel mai tânăr eram la vremea respectivă. Acum nu sunt cel mai bătrân, sunt cel mai longeviv.

Comuna Căpreni numără circa două mii de suflete

Acum aproape toate drumurile sunt modernizate. Oamenii au apă, gaze la poartă, şcoli şi grădiniţe modernizate cu fonduri europene.

Emil Cătănoiu, primar Căpreni: Apă avem de prin anii 2004, gaze din 2000, toate unităţile, şcoala, centrul de sănătate, primărie, grădiniţe sunt legate la gaze. Au fost finalizate, urmând acum să facem dotarea cu mobilier şi una dintre săli va fi de informatică. O să luăm şi calculatoare noi. Multe nu mai sunt de făcut până la începerea anului. Dacă mai e ceva, le discutăm.

Cum cel mai apropiat spital e la 30 de kilometri distanţă, o clădire în ruină a fost transformată în centru medical. S-au schimbat multe de pe vremea comunismului.

Emil Cătănoiu, primar Căpreni: Până în '89, nu prea se punea problema proiectelor pentru modernizarea localităţilor. Se punea problema să strămutăm clădiri din sate, să le aducem în centrul localităţilor. Activitatea era pe CAP, agricultură, de la A la Z, şi în fiecare lună, mai era cooperaţia, aveam şi un complex de îngrăşat taurine care ne mai mânca o parte din timp. Cam asta era, mai mult activitatea economică.

Localnică: E un primar bun, milos, ţine cu lumea, ajută lumea. Ai nevoie de ceva, te duci la el, te serveşte, te primeşte în birou.

Primar din Căpreni vrea doar să fie sănătos, pentru a ajuta localnicii

În toamnă, edilul schimbă prefixul. Împlineşte 60 de ani, dar nu are de gând să renunţe prea curând la primărie.

Emil Cătănoiu, primar Căpreni: Nu îmi doresc decât sănătate. Dacă am sănătate, pot să ajut localitatea şi cetăţenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Povestea primarului "veșnic" din Căpreni: Sătenii au apă curată, gaze la poartă, drumuri asfaltate și şcoli modernizate