Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pregătiri pentru Bobotează. Preoţii au sfinţit apa cu mâna goală

Preoţii au sfinţit deja o parte din aghiazma de Bobotează, iar credincioşii s-au grăbit să o ducă de astăzi acasă. La Constanţa, zeci de mireni au făcut cozi la butoaiele cu apă, dar a luat numai cine a avut norocul să nu dea de-un robinet îngheţat.

de Redactia Observator

la 05.01.2016 , 19:54

 Preoţii au sfinţit deja o parte din aghiazma de Bobotează, iar credincioşii s-au grăbit să o ducă de astăzi acasă. La Constanţa, zeci de mireni au făcut cozi la butoaiele cu apă, dar a luat numai cine a avut norocul să nu dea de-un robinet îngheţat. În restul ţării, la biserici s-au făcut ultimele pregătiri - cruci din gheaţă sau din cetină de brad, aranjamente florale şi mii de litri de apă sfinţită.

La Constanţa, apa a fost sfinţită de astăzi chiar de către Arhiepiscopul Tomisului. Şi la Iaşi pregătirile sunt în toi la Catedrala Mitropolitană. În curte au fost scoase deja 12 butoaie cu apă a câte o mie de litri fiecare. În Capitală însă, crucea de Bobotează a fost construită din gheaţă, pe un suport metalic. Astăzi s-au făcut ultimele lucrări.

Patriarhia română a pregătit pe Dealul Mitropoliei 12 vase cu aghiazmă, în care încap nu mai puţin de 12 tone de apă. După slujbă, aghiazma va fi împărţită credincioşilor.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Pregătiri pentru Bobotează. Preoţii au sfinţit apa cu mâna goală