Antena Meniu Search
x

Premierul din Suedia, pe punctul de a schimba abordarea, în plină pandemie: "Măsurile luate nu au fost destul de bune"

Suedia ia în calcul înăsprirea măsurilor de izolare, a anunțat premierul Stefan Lofven, care a recunoscut că "deciziile luate nu au fost destul de bune". Țara din Peninsula Scandinavă este printre singurele care nu au impus un regim strict în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.04.2020, 12:05

Premierul din Suedia, pe punctul de a schimba abordarea, în plină pandemie
Suedezi bucurându-se de o zi cu soare în Malmo, 5 aprilie 2020 - Profimedia Images

Suedia ia în calcul înăsprirea măsurilor de izolare, a anunțat premierul Stefan Lofven, care a recunoscut că "deciziile luate nu au fost destul de bune". Țara din Peninsula Scandinavă este printre singurele din Europa care nu au impus un regim strict în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

Stefan Lofven a fost criticat în ultima perioadă pentru că nu a impus închiderea barurilor, a cafenelelor și a restaurantelor, îndemnând cetățenii doar să respecte regulile de distanțare socială. 

De asemenea, Suedia a fost acuzată că nu s-a pregătit pentru pandemie prin realizarea de stocuri de medicamente și ventilatoare, asta în timp ce mai toate țările europene au încercat să cumpere echipament medical care ar putea ajuta în lupta cu Covid-19.

Prim-ministrul, în funcție încă din 2014, a dat vina pe precedentele guverne, dar și pe partidele politice.

"Toate partidele au o responsabilitate pentru asta, deoarece apărarea civilă a fost ceva ce a trecut în plan secund gradual după Războiul Rece, vorbim despre trei decenii. De atunci, mai multe guverne au contribuit la această situație", a fost de părere Lofven.

Potrivit Daily Mail, viața de zi cu zi a fost puțin afectată în Suedia. S-au interzis doar vizitele la căminele de bătrâni, adunările cu mai mult de 50 de persoane, fiind mutate cursurile din facultăți în mediul online.

Școlile primare și gimnaziale au rămas deschise, la fel ca și unitățile de agrement. 

"Vrem măsuri care funcționează pe termen lung, deoarece această pandemie va continua probabil pentru luni întregi", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului.

Suedia a înregistrat, până la această dată, 10,948 de cazuri de coronavirus și 919 decese ale pacienților infectați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Premierul din Suedia, pe punctul de a schimba abordarea, în plină pandemie: "Măsurile luate nu au fost destul de bune"