Antena Meniu Search
x

Foto Alin Pășcuța, un tânăr preot din Bihor, mort de COVID la doar 40 de ani: "Plânge lumea pe stradă"

Alin Pășcuța, un preot din Sânmartin, județul Bihor, a murit de Covid-19 la doar 40 de ani. În urma lui a rămas o fetiță orfană, o familie în doliu și o comunitate locală îndurerată.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.01.2021, 17:01

Părintele Alin Pășcuța
Preotul Alin Pășcuța din Sânmartin, Bihor - Facebook
  • Părintele Alin Pășcuța era internat în spital de mai bine de o lună de zile

Potrivit ebihoreanul.ro, care citează surse apropiate familiei, părintele Alin Pășcuța din Sânmartin a murit marți dimineață, din cauza unei embolii pulmonare. În mod ciudat, cu doar câteva zile în urmă, acesta discutase telefonic cu primarul localității și mărturisise că se simte mai bine.

"Acum trei zile am vorbit cu părintele. Se simțea mai bine și spunea că abia așteaptă să vină acasă", a declarat primarul de Sânmartin, Cristian Laza, pentru sursa citată.

Primarul din Sânmartin, după moartea preotului: "Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă"

Vestea încetării din viață a părintelui a cutremurat comunitatea locală. "Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă", a mărturisit Cristian Laza.

Ca un ultim omagiu, edilul din Sânmartin a cerut convocarea de îndată a Consiliului Local pentru a declara trei zile de doliu local.

"Nu vom arbora drapelul negru, pentru că, potrivit legii, acesta se arborează doar la zilele de doliu național. În schimb, în perioada 5 - 7 ianuarie va fi interzisă organizarea de activități cultural-artistice, sportive și altele de acest gen", a precizat primarul.

Conform sursei citate, Alin Pășcuța era foarte iubit în comunitatea bihoreană, cu atât mai mult cu cât, pe lângă activitățile organizate în parohie, s-a dovedit și un gospodar priceput, care s-a îngrijit, cu sprijinul administrației locale, de împrejmuirea cimitirului din localitate, amenajarea aleilor și întreținerea mormintelor.

Vestea morții a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, credincioșii din parohie, și nu numai, exprimând condoleanțe față de familia îndoliată. În urma părintelui Alin Pășcuța a rămas o fetiță orfană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Alin Pășcuța, un tânăr preot din Bihor, mort de COVID la doar 40 de ani: "Plânge lumea pe stradă"